Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

 

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

 

As a member you can:

  •     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

 

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team


  • 0

Scene with motion sensor and alarm bypasses all conditions


Fibaro_user_77
 Share

Question

All,

 

 

I have configured a fibaro motion sensor and a z-wave alarm on my home center lite.

 

I would like to be able to start a scene (e.g. when leaving the house) to turn the alarm on (manually).

 

I've configured the following scene (see below), but when I run it, it immediately triggers the alarm, without any movements detected by the motion sensor.

 

I've already tried to change parameter 1 of my motion sensor (sensitivity) but when I save it always returns to default state.

 

Scene (also attached)

 

 

Motion sensor    ==

Breached and armed   (no green time)   (0 s in red delay box)

Then

Alarm = Turn on  (no green time)   (0 s in red delay box)

 

I've tried with delays on both the motion sensor and the alarm but no luck.

 

What I do to activate the scene: arm the motion sensor and then hit RUN on the scene -> this immediately triggers the alarm, without motion of the motion sensor.

 

When I activate the scene even without the motion sensor being armed, it triggers right away (without any motion).

 

Furthermore the motion sensor works pretty fine... .

 

Anyone experience with this or any other way of configuring an alarm with manual triggering?

 

Tx.

Please login or register to see this attachment.

Link to comment
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Run bypasses conditions of block scene by default. If you want to test block scenes, replicate conditions in which it is expected to work.

Link to comment
Share on other sites

  • 0
  • Inquirer
  • Admin,

     

    Thank you for the answer - if "Run" bypasses the conditions by default - how do I start a scene manually without it bypassing the conditions?

     

    Thank you,

     

    Christoph

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0
  • Inquirer
  • Hi,

     

    I've deleted the scene, if I arm the motion sensor and pass by it, the internal Fibaro alarm goes off, but my physical alarm (z-wave) is not connected yet and doesn't respond.

     

    How do I connect my alarm to the motion sensor being breached?

     

    I've tried to add it in the alarm panel, but no luck.

     

    Any ideas?

     

    Thank you,

     

    Christoph

    Link to comment
    Share on other sites

    Join the conversation

    You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

    Guest
    Answer this question...

    ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

     Share

    ×
    ×
    • Create New...