Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

 

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

 

As a member you can:

  •     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

 

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team


  • 0

HRT4 ASR-ZW scene not working after update v4


LeoHen
 Share

Question

Hi,

 

I had a fairly complex scene running before the update, which i stitched together from code on this forum about a year ago.

It checks all my valves set temperatures and compares them with the nearest temperature sensor.

 

If there are valves that need the boiler to be on, i turn it on, if not i turn it off.

 

This happens all day long with a lot of sleeps.

 

Now before the update the code worked fine and used the following boiler functionality:

 

 

 

  local boiler = 139

boilerStatus = tonumber(fibaro:getValue(boiler, 'state')) -- Check current state (1 = on 0 = off)

  fibaro:call(boiler, 'turnOn') -- Turn boiler on 

  fibaro:call(boiler, 'turnOff') -- Turn boiler off

 

The state variable still seems to work.

The turnOn and turnOff actions are gone...

I can only call:

 

reconfigure() -- every device has this...

setmode() -- don't know how to use this => must i give an on/off parameter somehow? I have never used an action/function that requires a parameter... Any tips?

 

Thanks already

Florian

Link to comment
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

I have checked mine.

I have the same situation as you. I cannot turn it on or off, only reconfigure and setmode.

When I moved to a new house I did a factory reset and included everything in version 4. So It is not your update. Maybe there is already a bug opened for this. I don't know.

This being said, is the only thing I can help you with (I'm sorry I dont have a solution for you).

Link to comment
Share on other sites

  • 0

 

local boiler = 139

boilerStatus = tonumber(fibaro:getValue(boiler, 'state')) -- Check current state (1 = on 0 = off)

  fibaro:call(boiler, 'turnOn') -- Turn boiler on 

  fibaro:call(boiler, 'turnOff') -- Turn boiler off

 

The state variable still seems to work.

The turnOn and turnOff actions are gone...

I can only call:

 

reconfigure() -- every device has this...

setmode() -- don't know how to use this => must i give an on/off parameter somehow? I have never used an action/function that requires a parameter... Any tips?

 

Thanks already

Florian

 

to turn on use

fibaro:call(boiler, "setMode", "1")

 

to turn off

fibaro:call(boiler, "setMode", "0")

 

Cheers

Mike

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Just tested it. This works. Thanks Mike!

No problem, just need fibaro to fully support it now

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_icon_smile.gif" alt=":-)" />

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...