Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

 

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

 

As a member you can:

  •     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

 

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team


  • 0

Lua in VD and scene acts different?


Igy
 Share

Question

Im trying to control my foscam IP camera (PTZ and other) over the http commands. From any regular browser its a pice of cake. I would like to create virtual device where each button will represent specific command for camera control. I succeeded to create a scene with LUA to execute the commands:

 

--[[

%% properties
 
%% globals
--]]
 
local httpClient = net.HTTPClient();
httpClient:request('

Please login or register to see this link.

 

 

However when I use the same code in VD with LUA, it doesn't work. I would like to avoid creating 10 scenes and call the scenes from VD, I would like to execute the code directly from VD. Is it possible? 

 

Thanx for any advice. 

Link to comment
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
  • Inquirer
  • Thank you boerremk, but it didn't work. Tried to adjust the code based on other device I found on forum:

     

    CAM = Net.FHttp("192.168.1.51", "88")

    HWSResponse = CAM:GET('/cgi-bin/CGIProxy.fcgi?cmd=ptzGotoPresetPoint&name=Vchod&usr=AAA&pwd=BBB')
     
    Now it works perfectly.
     
    Thanks for directing me to the solution

    Please login or register to see this image.

    /emoticons/default_icon_smile.gif" alt=":-)" />
    Link to comment
    Share on other sites

    • 0

    Try something like:

     

    CAM = Net.FHttp("192.168.1.51", "88")
    response, status, errorCode = CAM:GET('/cgi-bin/CGIProxy.fcgi?cmd=ptzGotoPresetPoint&name=Vchod&usr=AAA&pwd=BBB%27)')
    if ( errorCode == 0 )
    then
      fibaro:log("transfer OK");
    else

      fibaro:log("transfer failed");

    end   
     

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0

    You're welcome.

     

    I see why it didn't work. sorry I didn't notice it before, but If you removed %27) from the CAM:GET line it would do the trick:

    response, status, errorCode = CAM:GET('/cgi-bin/CGIProxy.fcgi?cmd=ptzGotoPresetPoint&name=Vchod&usr=AAA&pwd=BBB')

     

    I like to check if no error occured, that is why I check on errorCode.

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0
  • Inquirer
  • I did that too. But no succes.

    Please login or register to see this image.

    /emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />

    Link to comment
    Share on other sites

    Join the conversation

    You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

    Guest
    Answer this question...

    ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

     Share

    ×
    ×
    • Create New...