Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

 

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

 

As a member you can:

  •     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

 

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team


  • 0

503 Server Unavailable on brand new HC2


henningst
 Share

Question

I just received a brand new HC2 yesterday. I plugged it in and downloaded the Fibaro Finder software. It found my HC2 right away and I opened a browser to connect. The HC2 starts loading the page and almost immediately shows me a "503 Server Unavailable" page. I have tried rebooting it several times. I've started in recovery mode and reset the box to factory settings 6 times without any luck. It's only showing me 503 server unavailable

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_sad.png" alt=":(" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />. I tried to find a few different URL's to see if I could get past the problem, and I can load various php scripts, .js and .css just fine. I was even able to access /reboot.php and actually reboot the box, but it seems to be something wrong with the software.

 

Is is possible to fix this or do I just have to return the box and get a new one?

 

I've submitted an official support request, but I have no idea how long it will take to get a response on that one so I'm trying here aswell

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />

 

 

Link to comment
Share on other sites

13 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
  • Inquirer
  • Just a small update on this issue. I returned the HC2 and got a brand new one. This solved all the problems! It worked on first boot and I could easily add devices. I have no idea what was wrong with the first HC2 I got, but it was obviously not working properly!

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0
  • Inquirer
  • Did you try accessing it with another PC?

     

    Yes I tried from different machines and in different browsers. When I tried the next day, it actually worked when I started the box and left it on for a while. 

     

    But I'm still having a lot of issues with it. I.e. I'm unable to add any devices. I have a support case going with Fibaro, so I'll hopefully get it fixed..

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0

    Yes I tried from different machines and in different browsers. When I tried the next day, it actually worked when I started the box and left it on for a while. 

     

    But I'm still having a lot of issues with it. I.e. I'm unable to add any devices. I have a support case going with Fibaro, so I'll hopefully get it fixed..

     

    If it was me i'd return it and get a replacement

    it should work out of the box and you shouldn't need Fibaro support to 'look into it'

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0
  • Inquirer
  • I absolutely agree with you @autofrank! The HC2 is on its way back for replacement now. Yesterday I spent an hour together with a support technician who was logged into my HC2 without being able to get it working. This is not the experience I expect from a brand new device, and I really hope a new replacement will give me a smoother ride. If not, I'll give up on Fibaro..

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0

    I found a solution to this problem without the need to replace the device.

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0
  • Inquirer
  • 14 minutes ago, vsokolov said:

    I found a solution to this problem without the need to replace the device.

     

    Ok!? Good for you! What about sharing the solution with others who might run into the same issue :)

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0

    On brand new HC2 4.056 i have got "503 Server Unavailable" page on first boot.
    I tried many different solutions:
    - reboot by power button;
    - reboot by detach power plug;
    - restore to factory default state from the recovery mode;
    - change the browser (Firefox, Safari);
    and all combination of this one.

    But I found that the API (http://HC2_IP/docs) is fully functional. For example, GET /settings/info and other methods.
    So the base system works fine. Thus, the chances of a solution to the problem is.
    After several hours of search (thanks to Google) and meditation - a solution was found:
    1. Authorize in system (we remember that you need to use default account "admin" with password "admin") via the API (http://HC2_IP/docs) by calling any method of the API, which requires authorization. For example, by pressing "TRY IT" on method GET /settings/network. 
    Do not close the browser window!!!
    2. After the successful authorization (we saw proper network info) IN THE SAME BROWSER WINDOW AS IN STEP 1 enter in browser's adress line: http://HC2_IP/services/startUpgrade.php 
    3. IN THE SAME BROWSER WINDOW AS IN STEP 1 and 2 enter in browser's adress line: http://HC2_IP
    4. You should see the process of updating the system. Upon its completion and restarting the system, the error "503 Server Unavailable" no longer appears.

    • Like 3
    Link to comment
    Share on other sites

    • 0

    >> 503 Server Unavailable

    I got this problem once. but, yes, shift-control-del (clear browsing data - check all) solve my issue.

    another way - logging to HC via "incognito mode" in browser.

    • Thanks 1
    Link to comment
    Share on other sites

    • 0
    15 hours ago, 10der said:

    >> 503 Server Unavailable

    I got this problem once. but, yes, shift-control-del (clear browsing data - check all) solve my issue.

    another way - logging to HC via "incognito mode" in browser.

     

    These solutions I tried too. But unsuccessfully.

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0
    On 1/31/2017 at 1:54 PM, 10der said:

    >> 503 Server Unavailable

    I got this problem once. but, yes, shift-control-del (clear browsing data - check all) solve my issue.

    another way - logging to HC via "incognito mode" in browser.

    Please login or register to see this code.

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0

    I had the same thing, I just opened the box, followed the guide and error 503.  Now in upgrade process following VSOKOLOV ! 

    This seems to work. fingers crossed ! 

    Link to comment
    Share on other sites

    Join the conversation

    You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

    Guest
    Answer this question...

    ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

     Share

    ×
    ×
    • Create New...