Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

 

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

 

As a member you can:

  •     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

 

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team


  • 0

Notifications not working


nickboy
 Share

Question

Hi guys, 

 
I bought a Fibaro system (Fibaro lite 4.082, 2 IR sensors, 2 flood sensors) a few weeks ago and was able to set it up after a little bit of tinkering. Unfortunately, I am unable to get the notifications working. The alarm is clearly working on a user interface (red flashing light on screen, pin code to disengage etc) but the next step, notifications just won’t work. No emails or push to my iPad or Galaxy S6. I’ve tried several different email addresses and altered push to my S6 and iPad but I get nothing. I believe my programming is correct and all the notification info is saved before use so the problem must be something else. I’ve read forum and this (

Please login or register to see this link.

) but it seems to relate to different issue. 
 
This is a major deal breaker. Any ideas how to get it to work??
 
 
Additional question: On a notification scene under a general tab there are two buttons; one to run the scene and one to stop. Should I be able to send alarm notifications to test them just by pressing the ‘run’ button? So far it doesn’t do anything. 
 
Additional question2: Is there a way to see if my notification -scene has been activated at all? I read something about "debug" variable (

Please login or register to see this link.

). How can I create one?
 
All help and info will be much appreciated

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />
Link to comment
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Hi, try to make a simple scene with blocks and with a notification. See if that works, if it does you have probably done something wrong.

 

 

Good luck

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />

Link to comment
Share on other sites

  • 0

I had the same problem and followed the steps in your link, but I also ONLY connect by remote connection from the mobile devices. I think it was after advise from a Fibaro representative (not sure about this). Just put in a wrong local IP in the app and you will always connect remotely. There might be a slight delay compared to a local connection, but worth trying...

Link to comment
Share on other sites

  • 0
  • Inquirer
  • This matter is SOLVED

    It apperas internal clock in Fibaro Light had been reseted to past. For some reason this disabled both notifications and blocking the scenes with 'run' command. After current date and time was set everyting works as expexted.

    - pool.ntp.org does not seem to work, use another ntp server address or manual time

    - despite localization, still no way to set daylight savings time. I am -1 hour off all the time!

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0

    This matter is SOLVED

    It apperas internal clock in Fibaro Light had been reseted to past. For some reason this disabled both notifications and blocking the scenes with 'run' command. After current date and time was set everyting works as expexted.

    - pool.ntp.org does not seem to work, use another ntp server address or manual time

    - despite localization, still no way to set daylight savings time. I am -1 hour off all the time!

     

    Hello,

     

    Take a look in this thread:

    Please login or register to see this link.

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0

    Hello, there

     

    I have this problem to I'm not able to sent any kind of push notification to my samsung or Iphone.

    I'm running version 4.090 but I can't seem to get it to work. Even the alarm will not popup only when the app is open than the alarm does work.

    But when the phone's are in sleep mode nothing enters, no push and no alarm

     

    Anybody got some idea of what this can be?

     

    Maurice

    Link to comment
    Share on other sites

    Join the conversation

    You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

    Guest
    Answer this question...

    ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

     Share

    ×
    ×
    • Create New...