Welcome to Smart Home Forum by FIBARO
Dear Guest,
as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.
As a member you can:
- Start new topics and reply to others
- Follow topics and users to get email updates
- Get your own profile page and make new friends
- Send personal messages
- ... and learn a lot about our system!
Regards,
Smart Home Forum by FIBARO Team
Question
Guest Acennan
Witam forumowiczów.
Otóż zmagam się od dwóch tygodni z pewnym problemem. A mianowicie rolety podłączone do Fibaro roller shutter 2 żyją własnym życiem kilka razy dziennie
. Czasami jak roleta jest otwarta to się sama zamyka, albo jak jest zamknięta to sama się otwiera. Przez 1,5 tygodnia działo się tak na rolecie zamontowanej w salonie i kuchni. Natomiast ostatnio po usunięciu sterownika rolet w salonie z centrali HC2 i dodaniu jej na nowo objaw ten ustąpił w salonie i kuchni, ale zaczął się w niektórych pomieszczeniach. Dziś natomiast w nocy otworzyły się rolety w salonie oraz w dwóch innych pomieszczeniach(zawsze te same). Brak mi już pomysłu na rozwiązanie tego problemu. Mam w domu 10 rolet, z czego 3 żyją własnym życiem. Dodam, że nie mam żadnych scen związanych z roletami jeszcze, oraz że w przypadku wystąpienia alarmu rolety są ustawione tak by nie reagowały. Chciałbym w końcu rozwiązać ten problem by napisać scenę zamykania/otwierania wszystkich.
4 answers to this question
Recommended Posts