Jump to content
  • 0
Sign in to follow this  
kickonhigh

heating panel issue

Question

hello,

I have an issue or maybe it is just lack of knowledge :) , so please let me know .

In one section I have two rooms ( section called first floor, rooms called room1 and room2 ) and one source heating connected to wall plug ( an electric heater) .

So I create linked device for

room 1 - temperature sensor  + wall plug

room2 - temperature sensor2 + wall plug

and also created zones in heating panel , one for each room with other configuration of temperature, and first room is ok but when second room start heating but only for a while becasue temperature in room1 is reached ... please support some how or give some hints :)

 

And another question regarding fibaro thermostatic head , I have it with temperature sensor , when I set manually  radiator on blue (16 C ) and when temperature on sensor is reaching higher than 16 C  , shouldn't  it close valve ?

Edited by kickonhigh

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

  • 0

Hi @kickonhigh!

 

You have a little problem with logic linking here.

 

You have a zone. That's ok. Then you have two rooms with two different sensors but with one actor, one wall plug, one heating source.

 

If you linked sensor1 and sensor2 with the same actor, the communication may be different than you would expect. Two sensors will be sending commands to one actor. There may be a moment when sensor 1 will say "enough" but sensor 2 will still be not warm enough. 

 

You can join them via scene.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×