Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

 

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

 

As a member you can:

  •     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

 

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team


tinman

[Tutorial] Z-wave diagnostics with PC Controller and Zniffer

Recommended Posts

1 hour ago, Moucha said:

it's probably a mistake but I wanted each apartment to have its own unit, later I merged them for easier operation. It's probably not good, but the idea that I'm redoing it - ufffff :( (

 

I wouldn't know for sure if it's a mistake. If your system works / is stable then I wouldn't lose any sleep over it.

 

Potentially silly question, node id 59 - do you need to measure the motion as often as you do? if not, i'd consider reducing motion reporting to reduce traffic.

 

Otherwise, you really need to watch the zniffer for a while and see if anything else comes up... "anything" meaning recurring frames from the same device in a short time frame.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good day
thanks again for the reply :))
are you right that I don't need to report so often for 59, will I limit it to SI in parameter 150,151 ?, Thank you very much

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can't answer that question for you. It depends on what you are using the motion sensor for.

 

Where I have multi sensors I usually disable the sensors I do not use, for example where I am using a fibaro motion sensor for temperature only I disable motion, lux etc so minimise on traffic and extend the battery life.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

i have a problem when i click read in NVR tab, my zusb disappear to list of com port and after 30 seconds i have a errore message

 

any idea?

i try another usb port, same result

Please login or register to see this image.

/monthly_2020_05/Cattura.PNG.23d8dacb4bc99a7eecba49a353278e94.PNG" />

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...