Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

 

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

 

As a member you can:

  •     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

 

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team


  • 0

brak połączenia z google home


Marcin Jaroszewski
 Share

Question

Witam.

Od wczoraj mam problem ze sterowaniem urządzeniami fibaro przez google home, to znaczy wszystkie urządzenia wczoraj przeszły w tryb offline nic z tym nie mogłem zrobić więc usunąłem połączenie fibaro z home i chciałem dodać ponownie i niestety nie mogę. Znajduję na liście urządzeń google home fibaro próbuję dodać wpisuję email i hasło do fibaro id system próbuje połączyć i po chwili komunikat że nie udało się połączyć usługi spróbuj ponownie.

Czy ktoś jeszcze ma ten problem teraz.

Jak połączyć te usługi razem co robię źle

Z góry dziękuję za pomoc.

Link to comment
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Witam

 

Ani wczoraj, ani dzisiaj nasze serwery nie miały awarii, może problem był po stronie serwerów Googla. Niech Pan spróbuje jeszcze raz.

Aby wykluczyć, że to konfiguracja jest problemem, może Pan zalogować się do dom.fibaro.com i sprawdzić, czy status centrali jest, że jest dostępna zdalnie, może Pan przy okazji sprawdzić ustawienie czy jest aktywna dla integracji

Wówczas z aplikacji google home może wybrać opcje dodać urządzenia, wyszukać skill Fibaro i dokonać uwierzytelnienia (login i hasło)

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Mam dokładnie ten sam problem

Wygląda że od aktualizacji do 4.630

 

Ktoś już rozwiązał ten problem?

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Za każdym razem gdy próbuje dodać na nowo integrację z google home mam komunikat jak na zdjęciu.

Usunąłem całą konfigurację z googlem i próbowałem na nowo

Usunąłem fibaro ID i założyłem nowe, dodałem centralę, status integracji jest aktywny.

 

Nie pomogło.

 

 

Please login or register to see this attachment.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...