Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

As a member you can:

•     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team

Pozycjonowanie strony Fibaro.com

Recommended Posts

Guest Janosik
Posted

Witam

Zastanawiałem się nad kwestią pozycjonowania strony Fibaro.com zauważyliśmy duży problem z odnalezieniem strony w wyszukiwarce przy nie znajomości nazwy firmy , po wpisaniu hasła "inteligentne domy" itp nie można odnaleźć strony .

Czy strona jest pozycjonowana? Myślę że jest to dość istotna sprawa nie każdy klient szukający takiej oferty zna nazwę Fibaro .

Pozdrawiam

Guest Fidziu
  • Topic Author
  • Posted

Z tego co jestem zorientowany to właśnie przygotowywane jest google.

uruchomione zostało pilotażowo na jakiś tydzień ale były jakieś niezgodności ze słowami kluczowymi i konkurencja zgłaszała uwagi, dlatego firma odpowiedzialna za pozycjonowanie przerabia kampanie i chwilowo reklamy zgasły.

obrazu uspokajam że pod tymi hasłami FIBARO widniało na 1 miejscu:)

Odnośnie linków i odnośników z innych stron, to na razie jeszcze nic nie ma bowiem nic o nas nie piszą. Ale spokojnie bardzo mocno uzbrojony jest już dział PR i marketingu, czekają w gotowości na zielone światło z handlowego i startują na pełnym gazie jak tylko się zapali:)

Guest Janosik
  • Topic Author
  • Posted

Ok Dzięki za info .Pozdrawiam

• 1 month later...
    Guest JakubM
  • Topic Author
  • Posted

Odświeżam temat po grubo ponad miesiącu. Pobawiłem się dzisiaj w szukanie naszej strony na google hasło: Inteligentny Dom. Przeleciałem 20 stron na google - przy 17 stronie znalazłem tylko reklamę fibaro.com na górze. Proszę o odpowiedź w tej sprawie.

• 2 months later...
    Guest Marcin
  • Topic Author
  • Posted

do dzisiaj kiepsko to wygląda... Nie ma co się oglądać na pozycjonowanie strony ... Trzeba samemu kreować wizerunek firmy w ten sposób, żeby marka była wszędzie i zawsze rozpoznawalna... Widocznie strona www nie jet priorytetem w polityce marketingowej FIBARO, skoro do tego czsu jest tak słabo wypozycjonowana

Guest Krzysztof
  • Topic Author
  • Posted

Jak wpisuję inteligentny dom w google widzę, że jest prowadzona dosyć mocna kampania AdSense, bo jesteśmy co jest bardzo ważne nie z boku a u samej góry i to nawet na drugim miejscu. Fajnie to działa, bo rozpoznaje, że jestem z Białegostoku i od razu daje wskazówki do salonu, który jest w mojej miejscowości (Wizytówka w Google Maps ma również adres www.fibaro.com i chyba właśnie w taki sposób Google to rozpoznaje)

Please login or register to see this attachment.