Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

 

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

 

As a member you can:

  •     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

 

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team


  • 0

Problem z dodaniem nowych urządzeń.


Guest _AreK_
 Share

Question

Guest _AreK_

Witam.

Mam problem z dodaniem nowych urządzeń.

Wyświetla mi się następujący komunikat, który widać w załączonym zrzucie. Aktualizacja softu do wersji 20 dodanie urządzeń, chwilę później upgrade do 21 i nie można dodać nowych urządzeń.

Jakieś pomysły?

I co ten tryb "uczenia się" oznacza?

Pozdrawiam i proszę o pomoc.

Please login or register to see this attachment.

Please login or register to see this attachment.

Link to comment
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
Guest Adam
  • Inquirer
  • Problem występuje w sofcie v20 i v21. Na dniach powstanie aktualizacja naprawiająca ten błąd. Błąd wynika ze zmiany oprogramowania w chipie zwave.

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0
    Guest wojtek
  • Inquirer
  • Witam

    czy czujka zalania ma ograniczoną ilosc asocjacji tzn. mozna do niej podpiac max. 3 zdarzenia?

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0
    Guest eMU
  • Inquirer
  • Witam,

    w najnowszej (1.1.1225) wersji oprogramowania centralki trafiłem na problem przy dodawaniu kolejnych kostek (mam już ich w tej chwili ponad 20 w systemie). Cały proces przechodzi sprawnie, jednak jak już moduły są widoczne, w statusie pokazuje się "Czekanie na zakończenie zadania" (lub podobnie brzmiący komunikat) i tak można czekać nawet godzinę. Nie pomaga odświeżanie strony w przeglądarce. W tym czasie nie działa też sterowanie z poziomu WWW żadnym modułem (stany w panelu się zmieniają ale kostki nie reagują). Dodatkowo przy próbie dodawania kolejnych kostek w takim stanie pojawia się komunikat o błędzie związanym z zajętą siecią Z-Wave.

    Do tej pory dodawanie nowych kostek przebiegało bardzo sprawnie a teraz jest to bardzo uciążliwe. Proszę o wyjaśnienie i podpowiedź.

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0
    Guest vayher
  • Inquirer
  • Czy próbował Pan postępować według instrukcji zamieszczonej tutaj:

    Please login or register to see this link.

    ?

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0
    Guest eMU
  • Inquirer
  • Było to chyba tylko chwilowe problemy, obecnie wszystko działa poprawnie. Procedurę naprawy zostawiam sobie na sytuacje krytyczne

    Please login or register to see this image.

    /emoticons/default_icon_wink.gif" alt=";-)" />

    Link to comment
    Share on other sites

    Join the conversation

    You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

    Guest
    Answer this question...

    ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

     Share

    ×
    ×
    • Create New...