Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

As a member you can:

•     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team

switch 3kW - PROBLEM Z DODAWANIEM

Recommended Posts

Guest KubaW
Posted

Wszystkie kostki 3kW jakie mamy na stanie (sztuk 5) wykrywają się wstępnie jako trzy, a po refreshu jako dwa urządzenia (w ustawieniach wyświetla dwa dialogi ukrycia podrzędnych, rowniez po refreshu, patrz załącznik).

Urządzenie główne zapala on/off, dwa podrzędne są martwe. W urządzeniu głównym w opcjach urządzenia nie mam nic, ani asocjacji ani zmian parametrów typu rodzaj włącznika (dość istotne, patrz załącznik). Problem dotyczy kostek z ekstra przyciskiem asocjacji (z niebieskimi złączkami) jak i tych z plastikową obudową typu "mydelniczka".

Wersja softu - 1225. Próbowałem też z opcją naprawy chipa (wg najnowszych instrukcji) - bez efektu.

Please login or register to see this attachment.

Please login or register to see this attachment.

Guest KubaW
  • Topic Author
  • Posted

Robiłem również resety centralki oraz odejmowałem i dodawałem kostki po parę razy - oczywiście jedna rzecz na raz, z obowiązkowym cooldownem na zajęty serwer i refreshe.

Guest KubaW
  • Topic Author
  • Posted

Jutro mamy umówiony montaż u klienta - zamówił między innymi kostki 3kW.

Czy błąd z dodawaniem kostek 3kW został już naprawiony?

Guest Adam
  • Topic Author
  • Posted

Problem z dodawaniem urządzeń został rozwiązany.

Proszę o kontakt jeżeli nadal ma Pan problem podczas dodawania urządzeń.

Utworzymy sesje zdalną i pomożemy Panu.

• 5 months later...
    Posted

Witam

Mam podobny problem.W jadalni mam lampę z 3 żarówkami-włączam je włącznikiem bistabilnym 2 polowym. Zamontowałem w puszce moduł 2x15kW fibaro. Dodałem go do systemu-to poszło bez problemu.

Z poziomu centralki wszystko działa mogę włączyć i wyłączyć oba obwody, natomiast jeżeli naciskam klawisze włącznika na ścianie to pierwszy(S1) oznaczony jako "Jadania 1 żarówka" działa, natomiast 2 klawisz jest martwy.Chciałem wejść w konfigurację 2 obwodu(S2) ale w zakładce zaawansowane zarówno asocjacje jak i konfiguracje są puste. Załączam filmik

Centralka HC2;versja softu 1.012

Czy ktoś spotkał się z takim problemem?

Posted

Problem rozwiązany!!! - nie można było załączyć drugiego obwodu (S2) za pomocą klawisza gdyż we włączniku było podświetlanie klawisza które cały czas zamykało obwód.Po usunięciu "lampki" z włącznika wszystko działa.

Przepraszam za zamieszanie.

Tolek.