Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

As a member you can:

•     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team

• 0

moduł wejścia alias PIMPUŚ 1

Question

Guest Joanna_Ossowska
Posted

Projektowany PIMUŚ to moduł wejścia do systemu. Podłączamy do niego DOWOLNE czujniki wysyłajace sygnał cyfrowy. Definiujemy go w HC i zbiera sygnały

Zaawansowanie:

Projektowanie = 100%

Prototyp 1 = 100%

testy drugiego prototypu = 90%

soft = 99%

prototyp 3 (identyczny z wersją fabryczna) = 30%

Komplementacjia BOM = ok 30%

obudowa = 5%

Wdrożenie do sprzedaży początek października

• Answers 46
  • Created
  • Last Reply

Top Posters For This Question

Recommended Posts

• 0
Posted

Witam wszystkich - przy okazji pierwszego postu na forum warto się przedstawić -mam na imię Łukasz i jestem z Białegostoku. A teraz wracając do tematu - planuję właśnie instalację elektryczną w nowo budowanym domu i rozważam zakup jakiegoś systemu automatyki (w chwili obecnej najciekawiej wygląda Fibaro). Śledzę to forum od jakiegoś czasu i w wielu wątkach pojawia się temat wspomnianego w tym temacie modułu - jednak nie mogę znaleźć o nim żadnych oficjalnych informacji np. na stronie internetowej - czy ktoś mógłby napisać, że coś takiego naprawdę już istnieje?

• 0
Posted

Przechodziłem dziś koło kiosku i wpadło mi w oko nadzwyczaj grube wydanie sobotnio-niedzielnego powszechnie szanowanego czasopisma. Z ciekawości wziąłem egzemplarz, choć data wskazywała, że już jest lekko nieaktualny.

Jakież było moje zdziwienie, gdy w środku, na blisko 15-tu stronach, nalazłem obszerne wyjaśnienie powodów dla których D. Handlowy, podający się za autoryzowanego reprezentanta znanej polskiej firmy produkującej sprzęt elektroniczny, uznaje, że obecnie społeczeństwo nie jest jeszcze gotowe na szok jaki może wywołać niereglamentowane udostępnienie technologii o kodowej nazwie PIMPUŚ 1.

Po wnikliwej lekturze dochodzę do wniosku, że podniesione przez Handlowego obawy o nieprzystosowanie technologiczne społeczeństwa mogą okazać się słuszne i Pimpuś powinien jeszcze przez jakiś czas pozostać w ukryciu.

Niepokoi mnie tylko fakt, iż od daty publikacji gazety minęło trochę więcej niż wspomniane 2 tygodnie.

Zainteresowani zapewne znajdą egzemplarze periodyku w swoich osiedlowych kioskach lub dobrych księgarniach naukowych.

Dla dociekliwych, którym nie uda się zdobyć egzemplarza: pozostałą część gazety wypełnia czytelny program telewizyjny na dwa ogólnopolskie programy TV i wzmianka o jakiejś wojnie w Polsce, podobno wywołanej brakiem Pimpusia na rynku, ale to pewnie marketingowa kaczka dziennikarska.

Please login or register to see this image.

• 0
Posted
Witam wszystkich - przy okazji pierwszego postu na forum warto się przedstawić -mam na imię Łukasz i jestem z Białegostoku. A teraz wracając do tematu - planuję właśnie instalację elektryczną w nowo budowanym domu i rozważam zakup jakiegoś systemu automatyki (w chwili obecnej najciekawiej wygląda Fibaro). Śledzę to forum od jakiegoś czasu i w wielu wątkach pojawia się temat wspomnianego w tym temacie modułu - jednak nie mogę znaleźć o nim żadnych oficjalnych informacji np. na stronie internetowej - czy ktoś mógłby napisać, że coś takiego naprawdę już istnieje?
Istnieje i lada chwila będzie dostępny , moduł tzw. all in one czyli jaki czujnik do mnie wepniesz tym się stanę

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />
  • 0
Posted

super

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" /> a macie już jakąś dokumentację, zdjęcia, cennik?

• 0
Posted
super

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" /> a macie już jakąś dokumentację, zdjęcia, cennik?

Ja tam bym się na Twoim miejscu za bardzo nie podniecał.

Określenie 'lada chwila' jest bliskoznaczne określeniu 'za dwa tygodnie'.

Jedyna różnica polega na oszczędności w klepaniu w klawiaturę - oszczędza się 4 litery.

Zaoszczędzone kliknięcia w znaczny sposób wpływają na zmniejszenie efektu cieplarnianego, co stawia system Fibaro w czołówce systemów proekologicznych.

I za to go lubimy!

A o zdjęcia nie pytaj.

Pimpuś jest jak Yeti, wszyscy wiedzą że istnieje, ale nikt go nie widział.

/emoticons/default_icon_wink.gif" alt=";-)" />

To oczywiście żart.

Poniżej fotki Pimpusia w wersji 1.0.0.016 - awers i rewers.

Zwróć uwagę że ścieżki wymagają jeszcze odrobinę dopracowania, ale to lada chwila nastąpi.

No i jest pytanie czy warto zastanawiać się nad miniaturyzacją czy taką wersję skierować do produkcji.

Oczekiwane są głosy potencjalnych odbiorców.

Szczegółowe parametry techniczne masz tutaj -

Please login or register to see this link.

Awers:

_IBMMBF.GIF

Rewers:

_IBMMBB.GIF

• 0
Posted

Wygląda znośnie

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" /> myślę, że nie ma co już poprawiać proszę wypuszczać jak jest.