Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

 

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

 

As a member you can:

  •     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

 

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team


  • 0

2x1,5 kW nie działa jeden z przekaźników


Guest A.KOLODZINSKI
 Share

Question

Guest A.KOLODZINSKI

Podpiąłem się z tym problemem pod inny temat ale widzę brak odzewu więc piszę nowy: Mamy zamontowany w puszcze 2x1,5 kW mamy podppięte dwa obwody lamp jarzeniowych, obydwa wł i wył się niezależnie... od wczoraj jeden obwód przestał reagować.. tzn jeden obwód wł/wyłącza dwie lampy a drugi włączył następne dwie lampy i już za cholere nie chce wyłączyć... czy to wina modułu, wymienić go? mogło się coś zepsuć czy maciue inny pomysł na rozwiązanie problemu?

Link to comment
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
Guest Hurri
  • Inquirer
  • najprawdopodobniej skleiły się styki przekaźnika - nie jest to wina elektroniki ... taka sytuacja może mieć miejsce gdy "na siłę" wpychamy moduł do puszki - porada ... proszę wyjąć moduł z puszki i spróbować nim potrząsnąć popukać (z umiarem oczywiście) aby styki się rozwarły - jeżeli ten zabieg nie pomoże proszę wymienić kostkę.

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0
    Guest A.KOLODZINSKI
  • Inquirer
  • Musieliśmy wymienić moduł... pukaliśmy klepaliśmy prosiliśmy żeby się odkleił ale nie chciał...

    Please login or register to see this image.

    /emoticons/default_sad.png" alt=":(" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" /> ...WYMIANA NA NOWY...

    Please login or register to see this image.

    /emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0
    Guest stasiek
  • Inquirer
  • Problem z startującymi zasilaczami impulsowymi , lampach jarzeniowych w momencie startu następuje zespawanie styków (sklejenie),na tych stykach obciążenie w KW to jest duży znak zapytania.

    W momencie startu zasilacza impulsowego prąd może dochodzić od dziesiątek do setek amper -ładowanie kondensatora elektrolitycznego.(serwisuje zasilacze impulsowe)

    Link to comment
    Share on other sites

    Join the conversation

    You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

    Guest
    Answer this question...

    ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

     Share

    ×
    ×
    • Create New...