Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

As a member you can:

•     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team

Recommended Posts

Posted

Witam czy są się w jakiś sposób z resetowac zdalnie centralke HC2 wyskoczyl mi taki komunikat "Unable to connect to database server!"

Nie mam fizycznie jak z resetowac centralki nie ma mnie ani nikogo na miejscu

Guest Anonymous
Posted

obawiam sie ze nie ma opcji przy takim bledzie

• Topic Author
  • Posted

A od czego taki błąd mógł wyskoczyć ?? Pewnie centralka wisi w takim przypadku i wszystkie sceny nie dzialaja ??

Guest Anonymous
    Posted

a wymieniłes juz centralke??

• Topic Author
  • Posted

Tak centralka wymieniona na nowa chodziła ponad dwa tygodnie be problemu aż do wczoraj wszedłem na nią było ok a po chwili wyskoczył ten błąd i nic nie działa

• Topic Author
  • Posted

Udało mi się brata wyslac zeby z resetowal centralke ale problem pozostał bez zmian .

Posted

No to trzeba spróbować załadować backup...

Posted

Czy lokalnie też nie można na nią wejść?

• Topic Author
  • Posted

Lokalnie nie mam jak tego sprawdzić ale wydaje mi się ze jak wisi to i zdalnie i lokalnie nic nie da się zdziałać na dzień dzisiejszy. Na miejscu będę dopiero za tydzień a centralka sterowala ogrzewaniem miałem grzejniki podłączone pod prąd czujnik temperatury i wlaczal grzejniki jak temperatura spadła. Nie dobrze ...

Guest KubaW
    Posted

Problem zapychania się logów jest już znany w fibaro. Podobno pracują nad łatką, a na razie, jak padnie na amen to radzili zapuścić recovery.

• Topic Author
  • Posted

Wysłałem brata po raz kolejny i okazało się ze przycisk recovery jest cały czas w cisniety w obudowe więc centralka pewnie nadają się do wymiany. Najprawdopodobniej pożegnam się z Fibaro nie o to mi chodziło jak kupowałem HC2. Jak na razie same problemy .

Guest Anonymous
    Posted

ehh.. szkoda :/ ze takie kwiatki u ciebie wychodza

Guest Robertos80
    Posted

Ja mam dokładnie to samo. Codziennie zwiecha. Jak do tej pory wszystkim zachwalałem system tak teraz siedzę jak myszka i nic nie wspominam o tym systemie.

Czujnik ruchu jest tak powolny w działaniu, że zanim zadziała światło w przedpokoju to ja go zdążę przejść!

HC2 codziennie wisi i brak z nią łączności. Po restarcie (odłączenie zasilania) przez jakiś czas jest ok...

Chłopaki z Fibaro zróbcie coś z tym...

Guest Anonymous
    Posted

ja jeszcze nie wymienilem centralki i smiga od kilkunastu dni bez problemu... fakt czujka dziala tak ze nawet sie nie spieszac idzie ja oszukac

• Topic Author
  • Posted

Udało się po ciężkiej walce i pomocy brata przywrócić centralkę do działanie od razu ją zaktualizowałem do wersji 0.020 problem miał zostać rozwiązany tak mnie zapewniano w Fibaro i niestety kolejne kłamstwo centralka chodziła przez 5 godzin i ten sam błąd wyskoczył centralka wisi . Nie wiem jak dotrzeć do Fibaro czemu tak się traktuje klientów? nie rozumiem tego.

Guest Fidziu
    Posted

Szanowny Panie!

proszę bez takich tekstów. Po pierwsze Fibar z szacunkiem traktuje klientów, sytuacje awaryjne rozwiązywane są nawet przez dostęp bezpośredni i logowanie na centrale.

Proszę o:

1. szczegółową specyfikację Pana sieci?

2. opis w jakich okolicznościach doszło do problemu?

3. Jak udało się zrobić aktualizację jeżeli ma Pan kłopot z uruchomieniem centrali?

• Topic Author
  • Posted

Owszem z szacunkiem tylko że od 2 miesięcy same problemy i żadnej poprawy która jest mi obiecana z każdym mailem. Tak nie powinno być.

Udało się tak że mój brat będący w Polsce zresetował chyba z 15 razy centralkę i wstała zalogowałem się do niej przez home.fibaro.com zaktualizowałem i już się cieszyłem że problem rozwiązany bo tak mnie państwo zapewniali jednak problem powrócił po 5 godzinach.

Jaka sieć internet z dialogu router tp-linka

W jakich okolicznościach a no w takich że zarządzam moim domem tylko i wyłączenie zdalnie przez www ponieważ nie ma mnie na miejsc jestem za granicą więc dostęp zdalny jest dla mnie niezbędny. No i po protu przeglądam sobie zawartość mojego domu i w pewnym momencie ten błąd i wisi.

• 2 weeks later...
    Guest Adam
    Posted

Czy problem nadal występuje po aktualizacji do wersji 1.021?

• Topic Author
  • Posted

Na razie tylko teraz łącze się lokalnie jestem na miejscu zobaczymy co się stanie jak znowu wyjadę. Utworzyłem konto na no-ip.com łącze się bez pośrednio z centralką.