Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

As a member you can:

•     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team

Recommended Posts

Posted

Proszę o informację, czy Fibaro bierze na siebie odpowiedzialność za szkody wynikłe z nieprawidłowego funkcjonowania systemu. Chodzi mi o sytuację, gdy np.w momencie zalania pomieszczenia, system nie zadziała zgodnie z oczekiwaniami (nie zadziała scena lub asocjacja). Jeśli taka odpowiedzialność jest obwarowana dodatkowymi warunkami, chciałbym je poznać.

Posted

Teoretycznie Fibaro powinno brać odpowiedzialność , skoro nie dostaliśmy przy zakupie centralki żadnych informacji na ten temat, brak jakiej kolwiek pisemnej gwarancji , jakich kolwiek warunków gwarancji. Ja bez pośrednio napisałem maila w tej sprawie do Fibaro jakiś tydzień temu bez odpowiedzi. Mnie interesowało rownież zalanie , oraz co sie stanie gdy centralka sie powiesi i alarm przestanie działać . Moja centralka wisi od tygodnia a ze jestem za granica nic nie mogę z tym zrobić. Po za tym moja centralka do tej pory średnio co trzy dni sie wiesza. Centralka wymieniona na nowa.

Posted

dobry temat. czuje burze

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_laugh.png" alt=":lol:" />

• 1 month later...
Guest stasiek
Posted

Jak ty montowałeś to twój problem umowa jest między zleceniodawcą a wykonawcą...czytamy z uwaga co pisze drobnym drukiem mało czytelnym.A co się będzie działo po burzach i tu jest ważniejsze pytanie.

Bo wykonanie w instalacji prawidłowych zabezpieczeń przed w/w skutkami to ok 10 000 najmarniej-gogle jak to się robi. A przeciętny Kowalski liczy na łaskawą karę.

W tym roku już oglądałem po burzach instalację elektryczne wyprute z pod tynku.A najgłupsze to że z licznika została tarczka a elektrownia domaga się kompletnego licznika. A piorun to przeciętnie 100-400kA.

• Topic Author
  • Posted
    Jak ty montowałeś to twój problem umowa jest między zleceniodawcą a wykonawcą...

Mylisz się, gdyż wykonawca nie może ponosić odpowiedzialności za to, co jest od niego niezależne.

czytamy z uwaga co pisze drobnym drukiem mało czytelnym.

A o czym konkretnie piszesz? Kupując centralkę nie otrzymałem żadnych warunków gwarancji. U tego samego przedstawiciela zakupiłem czujniki zalania, które do chwili obecnej pozostają jedynie nieużytecznym gadżetem. Czekam jednak cierpliwie z nadzieją, że w końcu ktoś z Fibro odpowie na zgłaszane przeze mnie problemy.