Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

 

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

 

As a member you can:

  •     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

 

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team


  • 0

EXPRESS CONTROL 3-in-1 sensor and 1.023 firmware


javene
 Share

Question

Short question, did you add support for the 3-in-1 sensor from express control in the latest firmware?

Link to comment
Share on other sites

9 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Dear Sir

Yes, sensor is compatibile, works fine, but if You want to modify its paramaters you have to do it manually (advanced configuration - Add Parameter)

Link to comment
Share on other sites

  • 0
  • Inquirer
  • OK, but what about creating a scene that is dependent of light level?

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0
    Guest Futuretech
    OK, but what about creating a scene that is dependent of light level?

    That's what I would like to know too.

    (I was only able to add the sensor once, after deleting it is not possible to add it anymore.)

    Is there a manual anyway?

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0
    Guest Futuretech
    Dear Sir

    Yes, sensor is compatibile, works fine, but if You want to modify its paramaters you have to do it manually (advanced configuration - Add Parameter)

    So I got to mess around with params to get it working?

    If I only want to use motion and lightcondition do I still have to create a scene to make this device work?

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0

    Dear Sir

    o I got to mess around with params to get it working?

    Yes

    If I only want to use motion and lightcondition do I still have to create a scene to make this device work?

    I don't fully understand this question...You don't need to create scene to add any device. Scene is other functionality... To make it perfectly clear, this sensor is compatible with us, but in advanced mode - You must create parameters to used it with HC2. We are working to make it more compatible with Home Center 2. Regards.

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0
    Guest Futuretech
    Dear Sir
    o I got to mess around with params to get it working?

    Yes

    If I only want to use motion and lightcondition do I still have to create a scene to make this device work?

    I don't fully understand this question...You don't need to create scene to add any device. Scene is other functionality... To make it perfectly clear, this sensor is compatible with us, but in advanced mode - You must create parameters to used it with HC2. We are working to make it more compatible with Home Center 2. Regards.

    Well let me try to explain.

    I can't find any manual so I got to work with the summier stuff which can be found (sometimes not) on the suppportpages of your website (and this forum).

    When you go to the supportpages it seems like there are some examples to be found but as a matter of fact they are all the same. The only thing to find is association.......

    So I add my EZMotion 3-in-1 device and associate it with a lamp and the EZMotion..... does not work/do anything.

    Please login or register to see this image.

    /emoticons/default_icon_redface.gif" alt=":oops:" />

    You mentioned on this forum to set parameters for this device manually (now that is an answer I don't fully understand; it would be more helpfull to mention what parameters and values (eventhough it might depend on the situation)) but I looked at the parameters which also are mentioned somewhere on the supportpages. But whatever parameters seem logical to me I've tried out and guess what: NO SUCCES.

    Back to the point:

    I have an EZMotion 3in1 and a lamp (added).

    Try to explain to me what to do next.

    If the amount of light is less then 10% and motion is detected the lamp must turn on and

    stay on as long there is motion. If there is no motion the lamp must turn off after 120 secs.

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0

    I would also find this information usefull.

    Can someone break down the steps for setting a scene as above?

    thanks

    Don

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0
    Guest Futuretech
    I would also find this information usefull.

    Can someone break down the steps for setting a scene as above?

    thanks

    Don

    Thx to Kuuno I had it working last night, but after 24 hrs my motionsensor didn't react anymore.

    I've tried something else now, i"ll post the results tomorrow.

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0
    Guest Kuuno
    I would also find this information usefull.

    Can someone break down the steps for setting a scene as above?

    thanks

    Don

    check this topic for scene

    Please login or register to see this link.

    regards

    Kuuno

    Link to comment
    Share on other sites

    Join the conversation

    You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

    Guest
    Answer this question...

    ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

     Share

    ×
    ×
    • Create New...