Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

As a member you can:

•     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team

• 0

Fibaro android - wersja beta, wszystkie uwagi TUTAJ!

Question

Posted

Drodzy Państwo,

Chciałbym aby wszystkie wątki związane z betą na androida były umieszczane tutaj. Szczególnie cenne są dla nas wszelkie uwagi dotyczące funkcjonalności.

Tutaj również będę umieszczał informacje o nowych wersjach beta aplikacji natywnej.

Przy wnioskach proszę KONIECZNIE ZGŁASZAĆ:

nazwę i model urządzenia

wersję androida

w przypadku tabletów proszę o informacje o rozdzielczości oraz wielkości wyświetlacza

• Answers 44
  • Created
  • Last Reply

Top Posters For This Question

Top Posters For This Question

Posted Images

Recommended Posts

• 0
Guest adam.mach
Posted

Witam,

istotnie wkradł się błąd. Czy mogę prosić Pana o wystawienie centrali na publiczny adres IP na potrzebę przeprowadzenia testu?

• 0
Guest maciek_lubon
Posted

Witam

Telefon SE LIVE With Walkman android 4.0.4 , nie działa kamera IP FOSCAM FI8918w w dostępie lokalnym, oraz w zdalnym bardzo słaba jakość obrazu. Inna rzecz to wyrzucanie z aplikacji po próbie wejścia do pomieszczeń.

• 0
Guest adam.mach
Posted

Którą wersję ma Pan zainstalowaną? Problem z wejściem do pomieszczeń jest spowodowany prawdopodobnie przez wspomniany błąd w roletach. Najnowsza wersja rozwiąże ten problem. Czy mogę prosić o wystawienie kamerek na IP zew. w celu możliwości przeprowadzenia testu?

• 0
Guest FibaroKK
Posted

Faktycznie też gdy wchodzę do pomieszczenia lokalnie to mi aplikację wysypuje

• 0
  • Inquirer
  • Posted

Drodzy Forumowicze,

Zapraszamy do pobrania najnowszej bety 1.09:

Please login or register to see this link.

Standardowo przed zainstalowaniem najnowszej wersji prosimy o odinstalowanie poprzedniej.

• 0
    Guest adam.mach
    Posted

Witam,

czy mogę prosić o kontakt z osobą testującą wersję 1.0.9-beta na telefonie Galaxy Nexus (4.1.1) ? Z góry dziękuję.

pozdrawiam,

Adam

• 0
  • Inquirer
  • Posted

Drodzy Forumowicze,

Zapraszamy do pobrania najnowszej bety 1.10:

Please login or register to see this link.

Poprawki m.in:

Błąd w roletach dla GT-i9100 (Samsung galaxy S II) oraz Xperia Mini Pro.

Standardowo przed zainstalowaniem najnowszej wersji prosimy o odinstalowanie poprzedniej.

Czekamy na Wasze uwagi.

• 0
    Guest adam.mach
    Posted

Witam,

w celu umożliwienia szybszego poprawienia wszelkich błędów w aplikacji, bardzo prosimy o Państwa wsparcie. Jako że niektóre błędy występują jedynie w określonych konfiguracjach, umożliwienie nam podłączenia do Państwa systemu na potrzeby diagnozy bardzo przyśpieszyłoby udoskonalenie aplikacji.

pozdrawiam,

Adam Mach

• 0
    Guest popus
    Posted

Witam telefon Sony Xperia Arc S ,wersja systemu android 2.3.4 z wgrana aplikacjom 1.0.10 beta -brak widocznych swoich ikon ustawionych w telefonie pokazują się żarówka a w HC2 jest ok

• 0
    Posted

Witam,

Mam problem z aktualizacją danych w telefonie Motorola Defy oraz Samsung Galaxy S2

Po naciśnięciu opcji Aktualizuj dane - dane niestety nie aktualizują się.

Posiadamy wersję Android 2.2.2.

W iPhone przebiega to bezproblemowo.

Urządzenia i sceny które utworzyliśmy pierwszego dnia po instalacji systemu są widoczne w telefonach natomiast wszelkie dodatkowe funkcje i urządzenia dodane w późniejszym czasie są nie widoczne mimo prób aktualizacji. Odinstalowanie i ponowna instalacja programu Fibaro nic nie dało.

Proszę o pomoc

Pozdrawiam

• 0
    Posted

Może restart telefonu pomoże.

• 0
    Posted
    Może restart telefonu pomoże.

Nie pomaga

• 0
    Guest popus
    Posted

Może jakaś nowa beta z lili na pokładzie

• 0
    Posted

Nie ma na ipada (podstawowe urządzenie współpracujące z Fibaro ) a co dopiero mówić o Androidzie chyba nigdy nie doczekamy się ipad-owej wersji co ja mam klientowi pokazać jak ma ipada ?? :/ chyba ta wersje na iPhone powiększoną dwa razy i te pixele.

• 0
    Posted

Przy próbie połączenia, po wpisaniu hasła i loginu wyskakuje mi komunikat

błąd Invalid int:"20.68" a czasem "41.62"

Co może być przyczyną?

HTC HD2

Android 4.0.3

• 0
    Posted

HTC HD2 miał Windows Mobile więc android masz w NAND lub przez Harret wgrany. Próbowałeś wersji 2x androida i też były takie problemy?

Mi osobiście Android 4.x nie przypadł do gustu - zamiast iść we własnym kierunku to zaczął udawać IOS.

• 0
    Guest merylion
    Posted

Witam

Podczas logowania "lokalnego" otrzymuje blad : Invalid Int: "24.43"

Sprawdzilem kilkukrotnie uzytkownika haslo oraz IP centralki sa w porzadku

Moj sprzet

Galaxy 2

Wersja android 4.0.4

centralka v 3.341beta

PS nadmieniam ze laczenie na iOSie bez problemu

• 0
    Posted

Wersja 10 beta.

Przy próbie połączenia się z HC1 wyskakuje taki błąd (lokalnie i zdalnie):

Unable to satisfy @org.simpleframework.xml.ElementList(data=false, empty=true, entry=, inline=false, name=, required=true, type=void) on field 'sections' private java.util.List pl.vicsoft.fibargroup.data.Root.sections for class pl.vicsoft.fibargroup.data.Root at line 4

Bez wpływu wpisanie lub nie nazwy użytkownika HC i hasła użytkownika HC. Chyba że są jakieś specjalne???

Android 2.3.6. Samsung Galaxy S Advance.

• 0
    Guest rafoto
    Posted

Witam, mam kilka pytań:

- Czy jest gdzieś na forum - szukałem ale nie znalazłem - info na temat planowanych funkcjonalnośći aplikacji na Android'a? Czy Fibaro zbiera jakieś sugestie od użytkowników w tym zakresie?

- Czy jest jakiś target date dla tej aplikacji? - z tego co wiem jest ona w becie od 2011

Pozdrawiam

• 0
    Posted

Sony Xperia Go andek w wersji 4.0.4 i błąd "inwalidztwa int: 9.56"

Proszę o pomoc