Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

As a member you can:

•     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team

Recommended Posts

Posted

W miniony weekend pożyczyłem od kolegi Iphon-a żeby potestować Lili i chciałbym się podzielić swoimi spostrzeżeniami.

To co najbardziej było uciążliwe to noszenie z sobą telefonu, uruchamianie aplikacji "Fibaro",następnie klikanie na "nasłuch Lili" za każdym razem jak chcę np.zapalić światło.

Na filmie reklamowym FIBARO, gościu wyjmuje telefon, włącza aplikacje fibao,następnie przechodzi do Lili , nastepnie naciska przycisk "uruchamiający nasłuch" ,następnie wypowiada komendę "Lili wracam do domu" - w tym przypadku chyba szybciej jest uruchomić po prostu scenę "Powrót to domu".

Na Kickstarterze jest takie urządzonko:

Please login or register to see this link.

Uważam że implementacja czegoś takiego to kolejny krok w stronę "inteligentnego " domu. Może Fibaro rozważa produkowanie modułów montowanych w pokojach ,przekazujących komendy do HC2 Ja kupił bym taką Lili do każdego pomieszczenia

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />

Ciekaw jestem opinii innych użytkowników do czego i czy wogóle używają Lili.

Napiszcie co sądzicie o UBI.

Guest GrZeCh
Posted

Warto rowniez zaznaczyc, ze dzieki temu, ze inne urzadzenia sa bardziej otwarte na developerow/programistow/swiat praktycznie od wydania UBI bedzie kompatybilny ze SmartThings, ktory rowniez jest na kickstarterze i jest nawet o nim temat na tym forum:

Please login or register to see this link.

Posted
Ciekaw jestem opinii innych użytkowników do czego i czy w ogóle używają Lili

Najnowsza reklamówka na stronie firmowej Fibaro jednoznacznie wskazuje na sugerowane zastosowania Lili.

Jednak mam odczucie, że i bez Lili, soft oferowany do HC2 zaspokaja najbardziej perwersyjne formy sado i masochistyczne większości użytkowników 'systemu'.

• Topic Author
  • Posted

/emoticons/default_icon_biggrin.gif" alt=":-D" />
    • 4 months later...
    Posted
    a ja nie mam lili

/emoticons/default_icon_sad.gif" alt=":-(" /> bo nie mam i nie cierpie IPHONA oraz jabłek .

I nie wiesz tak naprawde co tracisz

/emoticons/default_icon_wink.gif" alt=";-)" />

Posted

faktycznie przydała by się apka na androida już w wersji finalnej - włącznie z lili

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />

Posted

Nie liczył bym na to ze apple zejdzie z stanowiska lidera , wystarczy zerknąć na ich rozwiązania mobilne i na wyniki giełdowe ;-|)

Co do oprogramowania na androida, fakt jest taki że urządzeń na tym systemie jest na rynku dużo więcej i rozwijają się w szybkim tempie co oznacza mnogość autorskich rozwiązań ( różnice : procesory , wyświetlacze , wersje oprogramowania ) wynikiem czego może być problem do napisania funkcjonalnej apki pod tą platformę . Inaczej jak to ma miejsce w przypadku systemu IOS . Ale to tylko moje subiektywne domysły

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />

• 2 weeks later...
    Posted

Na androida Lili nie będzie , bo po prostu Fibaro nie potrafi tego zrobić . Bo to jest już śmieszne , że tyle czasu czekamy na pełną aplikację . To jest tak jakby znana marka samochodów wypuszczała jeden wypasiony model , a resztę bez kół i obiecywała , że wkrótce będą , ale kupujcie bo to jest świetny produkt . Żenada , robią FIBARO Wall Plug , a zapominają o klientach , byle nagrody na targach , oznaczenia , wiwaty ... Coś mi to przypomina z zamierzchłych czasów

Posted
    czego sie czepiacie

/emoticons/default_icon_smile.gif" alt=":-)" /> nie potrafia dobrze softu zrobic na to co wymyslili jak zrobia nowy soft to zawsze to co dzialalo w poprzeniej wersji w nowej szwankuje i tak w koło

A ja korzystam z wersji beta i jestem bardzo zadowolony, 0 zawieszeń.

Chciałem mieć Lili kupiłem iphone

Posted
    czego sie czepiacie

/emoticons/default_icon_smile.gif" alt=":-)" /> nie potrafia dobrze softu zrobic na to co wymyslili jak zrobia nowy soft to zawsze to co dzialalo w poprzeniej wersji w nowej szwankuje i tak w koło

A ja korzystam z wersji beta i jestem bardzo zadowolony, 0 zawieszeń.

Chciałem mieć Lili kupiłem iphone

Jasne ! Co za tłumaczenie !

Chciałem mieć szybki somochód to kupiłem , ale nie koniecznie taki ktróry wmuszany jest mi na siłę . Demokracja i wolny rynek , ja decyduje i ja wybieram . Dlaczego tak Fibaro uparło się na tego iPhona ? Wciskają go na siłę , a to co zrobili na apka , to po prostu na odczepkę .

Zdecydowałem się na Fibaro , ponieważ było dużo obietnic . Cały system fajny i jestem za ... Jednak gdy mówię znajomym by zmienili swoje tablety na iPady , smarfony na iPhony , to się śmieją z polityki firmy i stukają się w głowę .

Posted
    No wlasnie ze wszystkich wer. jakie mialem na centrali ta osatania beta po naprawie przez Fibaro pieknie chodziła do soboty a w sobote totalna zawiecha centrala wyglada ze ok a zero komunikacji z modułami dopiero wylaczenie z pradu i ponowne wlaczenie pomoglo. Wg mnie jest to niedopuszczalne w tego typu sprzecie

W wersji stabilnej centrala nigdy mi się nie zawiesiła, we wcześniejszej wersji beta owszem i to nie raz. teraz zostało to poprawione i jest ok.

Ale musimy pamiętać że wersja beta nie jest wersją stabilną, więc jeśli się zawiesi to sprawę dodajemy do listy błędów i czekamy na nową wersje.