Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

As a member you can:

•     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team

[Sugestia] System powiadomień nie związany bezpośrednio z ..

Recommended Posts

Guest GrZeCh
Posted

Witam serdecznie,

co byscie powiedzieli na mozliwosc dodawania pewnych powiadomien w centralce? Mam na mysli takie powiadomienia, ktore nie sa zwiazane bezposrednio z systemem inteligentnego domu ale po czesci wpisuja sie w caly zamysl. Glownie mam na mysli powiadamianie o zblizajacym sie okresie platnosci za prad, internet, telefon itp. Fajnie by bylo miec takie powiadomienia w jednym miejscu wraz z calym zarzadzaniem domem.

Wydaje mi sie, ze funkcjonalnosc by byla przydatna, a raczej nie wymaga zbyt duzo pracy przy implementacji.

Pozdrawiam

Posted

GrZeCh,

Bardzo fajny pomysł

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" /> Nic nie obiecuję, ale weźmiemy go na warsztat! Przekazuję dalej.

Guest sztywniak
  • Topic Author
  • Posted

Aplikacja na IPAD-a mogłaby skanować kamerką kod kreskowy z rachunku i przez webservice płacić go w banku

/emoticons/default_icon_wink.gif" alt=";-)" />

Banki udostępniają już taką funkcjonalność

Guest sztywniak
  • Topic Author
  • Posted

BPH

Please login or register to see this link.

ING

Please login or register to see this link.

i wiele wiele więcej

Jak podejmiecie temat to postaramy się pomóc

Guest GrZeCh
  • Topic Author
  • Posted

Prawde mowiac ja mialem inna koncepcje wykorzystania kamery w telefonie. Myslalem aby zrobic sobie system sledzenia tego co mam w lodowce

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" /> (co wchodzi i co wychodzi). Jesli skanowany kod kreskowy jest nowy to powinna wystapic prosba o wykonanie jego zdjecia, wprowadzenia nazwy i kategorii. Majac takie informacje mozemy potem sami sobie dodawac do systemu dania jakie mozemy zrobic z tych produktow, ktore mamy co pozwoli w pozniejszym czasie szybko wygenerowac liste obiadow, ktore mozna zrobic z produktow, ktore powinny byc w lodowce. Mysle, ze Fibaro mogloby tez sie zainteresowac tym tematem. Sam pomysl nie jest trudny w implementacji. Pozostaje tylko kwestia tego jak oznaczac date waznosci danych produktow. Ewentualnie mozna pozostawic kontrole daty waznosci juz poza systemem i zakladac, ze te produkty, ktore sa dodane na pewno sa swieze.

Guest sztywniak
  • Topic Author
  • Posted

Towar i ilość zapisane są w kodzie kreskowym więc bez problemu da się taką informację zeskanować kamerą. W appstore jest tego pełno

Guest Anonymous
  • Topic Author
  • Posted

cos w podobie mi sie o uszy odbiło ze fibaro ma wspołpracowac z Piotrem i Pawlem

na podobnej zasadzie miało sie zakupy robic - kod kreskowy --> zamowienie do PiP --> zakup ---> transport do domu... ale jakos temat umarł

Guest GrZeCh
  • Topic Author
  • Posted

@sztywniak

Wiele rzeczy jest do zrobienia bez problemu. Kluczem jest sama chec do wdrozenia takich rozwiazan.

@jasiecki

Szczerze mowiac powiazanie takiego rozwiazania z jednym czy drugim sklepem jest dla mnie nie do zaakceptowania. Nie wszyscy mieszkaja w zakresie miast w ktorych dostarczane sa zakupy i nie wszyscy robia zakupy w sklepie X czy Y.

Guest Anonymous
  • Topic Author
  • Posted

ja pize tylko to co mialo byc

Guest GrZeCh
  • Topic Author
  • Posted

Jak najbardziej rozumiem jednak chcialem jasno swoja opinie na ten temat przedstawic gdyby jednak takie cos bylo planowane.

Guest Anonymous
  • Topic Author
  • Posted

powiedzmy ze mnie tez to srednio zaskakuje...

ale gdybym mial powiedzmy z okazji wspołpracy 10% rabatu na zakupy w PiP albo dostawe gratis to czemu nie... bo taki byl zamysl ze wzamian za umieszczenie sklepu korporacji taxówkowej itp w aplikacji - my - uzytkownicy dostaniemi jakis profit z tej okazji