Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

As a member you can:

•     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team

Recommended Posts

Posted

Wersja beta jest wersją dla zaawansowanych użytkowników, w celu uniknięcia problemów proszę wrócić do wersji stabilnej.

Guest vayher
Posted
Panowie z FIBARO mam do was 1 zawaliscie ważne pytanie czy informatycy u was pracujacy są z łapanki czy są jacyś co pracują na stałe i wiedzą co robia tworząc kolejne aktualizacje do tej waszej nieudanej HC2? A może po prostu sprawdzacie nasza i naszych klientów cierpliwość. Bo normlanie to powinienem juz to wszystko spakować wysłać wam i prosić o zwrot notabene ok. 7000zl które juz wtopiłem w tą niedoróbe. Bo jeżeli ta centrala ma służyć tylko jako zdalny przełącznik do światła to ja się wypisuje. Zmieniając notabene stabilna HC01 na HC 02 oczekiwałem czegoś wiecej a jak narazie to jest coś mniej. Centrala powoli przestaje mnie zadziwiać ( chyba że ilościa zwiech, bagów i innych perypetri) . Po dość udanym teśćie w sobote, informuje co następuje:

1. znikaja DANFOSY pojawiaja sie tylko X

2. PIMPEK z dallasow nie czyta temp albo jezeli ja czyta to robi to w inerwalach chyba 1 dnia.

jezeli macie problem z DANFOSAMI to je po prostu wypieprzcie z cenrali i po co sie spuszczac nad czyms czego nie mozecie okielznać .

3. co to za updejty ktore jak sie pojawiaja to robia cos nowego w 10% a to co juz dobrze działało jest zwalone.

4. Kiedy bedzie jakas wersja finalna?

5 Kiedy bedzie dostep zdalny bo taki mialem zamiar sterowania domem gdy kupowalem tą srebrna puszke - z antenką?

I kiedy w końcu to zacznie pracować a nie tylko mi prąd zurzywać. Bezczynnie

Jeżeli nie jesteście w stanie tego zrobić to sprzedajcie firmę komuś kto to potrafi zrobić.

a jak nie to proszę o zwrot moich pieniedzy ktore wpakowałem w ten jak to sie reklamujecie przyszłośćiowy sterownik

Co do obrażania nas nie będę się ustosunkowywał, bo to nie jest mój poziom dyskusji. Odpowiadając na pytania:

1. Czy mógłbym uzyskać dostęp do Pana centralki aby sprawdzić przyczynę znikania Danfossów? Odezwę się na priv.

2. Za chwilę ustalę, co wiedzą na ten temat nasi testerzy, osobiście nie miałem wcześniej takich zgłoszeń. Być może tu również wizyta na Pana centralce pomoże w rozwiązaniu tej kwestii.

3. To są update'y nowej wersji, która jest kompletnie nowym systemem w porównaniu do wersji oficjalnej. Dlatego wciąż jest betą, choć zmierza to już ku końcowi. Czy mógłby Pan opisać lub zgłosić przez bug trackera, co zostało "zwalone" w wersji 3.424 w porównaniu do poprzednich wersji beta?

4. Wersja finalna będzie wydana, gdy poprawimy błędy zgłoszone do wersji 3.424. Nie planujemy wdrażać w niej nic nowego, tylko doprowadzić do stabilnego działania już wdrożone rzeczy więc nie powinno to zająć dużo czasu.

5. Z dostępem zdalnym do wersji beta wstrzymywaliśmy się do czasu skończenia wszystkich planowanych elementów interfejsu. Tak jak napisałem wcześniej - dostęp zdalny będzie uruchomiony w tym tygodniu.

Posted
zeby nie bylo ze tylko lamentuje. Po zmianach z supportu FIBARO narazie wszystko jest ok i nawet DANFOSY zaczęły reagować zobaczymy co dalej bedzie bede pisał.

Co zmienił support?

Guest vayher
Posted
zeby nie bylo ze tylko lamentuje. Po zmianach z supportu FIBARO narazie wszystko jest ok i nawet DANFOSY zaczęły reagować zobaczymy co dalej bedzie bede pisał.

Szanowny Panie DIGITALSTUDIO, Pana centralki nie badał support. Byłem tam ja, ponieważ chciałem osobiście dowiedzieć się, co sprowokowało Pana do obrażania mojego zespołu.

Czy mógłby Pan podzielić się z użytkownikami informacją, co takiego zmieniliśmy w Pana systemie?

Guest mariusz4567
Posted

Zpytam z czystej ciekawosci, ile masz zarejestrowanych urzadzen na tej centralce?

Guest damian
Posted

Nie rozumiem troszkę tych gorzkich żali. Używasz wersję beta, więc godzisz się na WSZELKIE niedoskonałości tej wersji. Mam tylko nadzieję, że nie sprzedajesz swoim klientom HC2 z betą, albo przynajmniej informujesz ich że jest to wersja która może nie być stabilna.

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />

A co do funkcjonalności wersji stable: nie jest ona tajna, każdy może się dowiedzieć co działa, co nie, co jest w planach.

Posted

DIGITALSTUDIO,

Również wydaje mi się, że przesadzasz z oczekiwaniami co do wersji beta. Ja zainstalowałem sobie kiedyś Betę ale po stwierdzeniu, że nie jest jeszcze wystarczająco dla mnie stabilna wróciłem do v1.0

Miałem w pewnym momencie sporo problemów z centralą ale dotyczyło to wersji 1.045, którą Fibaro rzeczywiście schrzaniło. Z pomocą wsparcia Fibaro wróciłem do 1.044 i od tamtej pory nic mi sie poważnie nie powaliło. W weekend przymierzam się do przejścia na 1.047 bo nie widzę negatywnych komentarzy.

Czekam na v3 stabilną bo rzeczywiście ma sporo fajnych funkcji ale póki co nie szaleję bo chałupa musi działać szczególnie zimą ...

Zauważyłem, że największym problemem jest "mieszanie" w instalacji tzn dodawanie urządzeń, zmiany itp Po ustabilizowaniu systemu nie ma z nim problemu i nawet Danfossy pracują jak trzeba - tak musiałem przenieść centralę bliżej centrum domu, bo niektóre Danfosy gubiły zasięg.

Dla informacji mam zainstalowanych 13 Danfossów, 10 Kontaktronów z czujnikami temp., 43 Switche, 4UBSy, 3Expandery, 3 kamery, reszty nie pamiętam w sumie 124 węzły. Do tego 40 scen, integracja z Satelem CA6, piec CO, furtka, brama garazowa itd

Ubiegły tydzień spędziłem na Fuercie i kontrolowałem chatę zdalnie gdzie został tylko syn

/emoticons/default_icon_smile.gif" alt=":-)" />

Tobie i innym życzę zatem mniej frustracji i jak najszybszego wydania finalnej, stabilnej v3.xxx

/emoticons/default_icon_exclaim.gif" alt=":!:" />

PS

Wszelkie błędy wpisujmy do BUgtrackera i zobaczymy jak Fibaro zacznie sobie z tym radzić.

Guest vayher
Posted
nie wiem co zmieniliscie w mojej centrali poza kilkoma zmiennymi w systemie samym. Nic takiego nie zrobilem co by mialo byc nie tak - odpytywanie pimpka zrobilem szybsze ze wzgledu na to ze wogle sie nie komunikowal przez 2 dni . a co do danfosow to zmieniał Pan cos w oprogramowaniu tak samo jak pozmieniał Pan oprogramowine do funkcji temperatury w pimpku dopiero to ruszylo nie przez odpytywanie . I niech Pan chociaż uczciwie sie do tego przyzna. Nie wiele bylo mojej winy tyle ze wlaczylem czestsze odpytywanie pimpka co zekomo zabilo odpytywanie danfosow ale ja tego nie musze wiedziec i malo kto to wie z tego forum bo nigdzie tego nie piszecie. ! ! ! a jezeli chcecie bym pokazal dokladnie co bylo zmieniane to moze wrzuce tu film z tego co bylo zmieniane dzis w moje centrali.

Po pierwsze:

Szanowny Panie, o czym Pan pisze? Jakie zmienne, jaka zmiana w oprogramowaniu danfossa i funkcji temperatury w pimpku?? Jeżeli nie ma Pan pojęcia, co robiłem badając Pana centralę, to niech Pan nie pisze bzdur. Może użyłem jeszcze magicznej różdżki i dopiero to ruszyło? Zmieniłem tylko u Pana interwał odpytywania pimpka.

Oto uczciwa prawda, której Pan żąda (kolejność może być zaburzona, niektóre działania były wykonywane kilkukrotnie) i jeżeli Pan sobie życzy, proszę ponownie udostępnić mi centralę a będzie Pan mógł osobiście przekleić na to forum wszystkie moje działania - są w historii basha i sqlite:

1. Sprawdziłem stany urządzeń - danfossa, pimpka, czujnika temperatury poprzez wykonanie zapytań typu:

select * from NEW_Property where Device_Id=32;

select * from NEW_Property where Device_Id=28 and Name='value';

2. Zajrzałem do logów Z-Wave.

3. Sprawdziłem jaki jest timestamp kolejnego odpytywania pimpka i stwierdziłem, że będzie to 17:51.

4. Zmieniłem ręcznie temperaturę raportowaną przez czujnik temperatury o 0.01 stopnia (z 22.93 na 22.94: update NEW_Property set Value='22.94' where Device_Id=31 and Name='value') oraz zrestartowałem usługi aby wprowadzona ręcznie temperatura została zassana do systemu. Odczekałem do 17:51 i stwierdziłem, że nie został posłany żaden event o zmianie temperatury i wartość 22.94 nie została zmodyfikowana.

5. Zajrzałem ponownie do logów Z-Wave i przyglądając się im stwierdziłem, że co chwila następuje próba kontaktu z urządzeniami o ID 28 (pimpek) oraz 31 (czujnik temperatury podpięty do pimpka).

6. Zajrzałem do ustawień pimpka i zobczyłem, ze ustawił Pan interwał odpytywania na 1 sekundę. Zmieniłem interwał na 0.

7. Poinformowałem Pana o przyczynach problemu. Nie uwierzył Pan więc spytałem, czy może Pan ogrzać lub schłodzić czujnik. Zrobił to Pan i na żywo widzieliśmy jak temperatura raportowana rośnie i spada, czyli czujnik działa.

8. Wylogowałem się od Pana.

Na koniec przeczytałem o filmie, który Pan nagrał. Jeżeli nagrał Pan moje działania, to śmiało - proszę wrzucać. Wręcz proszę o to.

Guest vayher
Posted
prosze bardzo:

co do Danfossów - mógłby mi Pan pokazać, gdzie zostały po nich tylko x, o ile dobrze zrozumiałem zgłoszenie

(...)

Po drugie - może to takie moje dziwne zasady ale ja nie publikowałbym rozmowy z inną osobą bez spytania jej o zgodę.

Guest vayher
Posted
Apropo waszego systemu dzwonilo dzis do mnie 2 potencjalnych klientow ale narazie skierowalem ich na co innego.

Po trzecie - bez komentarza...

Guest vayher
Posted
wiec skoro tylko odpytywanie zmieniliscie to dlaczego od razu nie działało na nowym systemie ??? Pytam sie to ja mam wiedziec co robicie za oprogramowanie czy wy??? W końcu za to bierzecie nie małe pieniadze i macie obowiazek to suportowac jezeli nie to prosze o zwrot pieniedzy ktore w to włożyłem i wcale nie musi byc to FIBARO a bedzie co innego moze nie bedzie takie ładne, zbajurzone, ale bede spał spokojnie ze nic sie nie wysypie nastepnego dnia bo miejcie szczescie ze jeszcze nikt wam nie zrobil przykrosci bo mu np mieszkanie zamarzlo lub wylało sie 1000l wody na ogord przez caly dzien. W niemczech tak weseli byście nie byli. Wiec proszę mi nie pisać ze nie bedziecie mi suportować centrali bo to wydaje sie bardzo śmieszne .

Po czwarte - zajrzałem na Pana centralkę z trzech powodów:

1. Ponieważ staramy się zidentyfikować i naprawić wszelkie znalezione błędy w wersji BETA aby mogła przejść w wersję stabilną.

2. Ponieważ zawsze starałem i staram się pomagać naszym użytkownikom.

3. Ponieważ obraził Pan mój zespół i chciałem się przekonać, co Pana tak rozjuszyło.

Problem na Pana centralce został rozwiązany poprzez zmianę interwału odpytywania pimpka, który ustawił Pan na 1 sekundę. Pimpek zaczął raportować a danfossy były żywe. Czemu nie działało to wcześniej? Nie wiem, bo nie jestem jasnowidzem. Wszedłem na Pana centralkę licząc na to, że się dowiem. Ma Pan rację - to my mamy znać to oprogramowanie a nie Pan. Ale to Pan ustawił tą konfigurację a my ją poprawiliśmy. Więc o co jeszcze Panu chodzi?

I na koniec - kto napisał Panu, że nie będziemy supportowali Pana centrali? Gdyby ktoś to Panu napisał, to wcale nie byłoby to śmieszne więc uprzejmie proszę o wskazanie mi, gdzie zostało to napisane?

Posted
prosze o zwrot pieniedzy ktore w to włożyłem i wcale nie musi byc to FIBARO a bedzie co innego moze nie bedzie takie ładne, zbajurzone, ale bede spał spokojnie ze nic sie nie wysypie nastepnego dnia bo miejcie szczescie ze jeszcze nikt wam nie zrobil przykrosci bo mu np mieszkanie zamarzlo lub wylało sie 1000l wody na ogord

DIGITALSTUDIO - nie wiem kolego co bierzesz, ale moim zdaniem powinieneś zmienić dilera. Czytasz czasami to co wysyłasz na forum?

/emoticons/default_icon_curve.gif" alt=":-/" />

Tak przy okazji - Dzięki Fidziowi, przy swoich postach, jest taki fajny przycisk edutuj - zawsze możesz wykasować lub uzupełnić to co w akcie rozpaczy napi...łeś.

Guest Anonymous
Posted

jestem przerażonym tym co kolega napisał... jesli sprzedajesz tak system to nie chciałbym do ciebie trafic... wersja BETA ma to do siebie ze zawiera błedy... sam do wczoraj proacowałem (czytaj sprzedawalem) na stabilnej wersji... ale wlasnie po to udostepnia sie Bete zeby wspólnie rozwiązac wszystkie niedomagania systemu.... przykro mi ze tego nie rozumiesz i lejesz taki jad na kolege vayher'a bo sam kilkukrotnie pomagal mi łaczac sie z centralka jesli byla taka potrzeba..

Guest vayher
Posted
wiec prosze sie nie dziwic ze sie zajerzylem - w wersji softu ktora jest finalna oficjalnie tez sa non stop bledy. Wiec sie pytam czy ja mam sie denerwować czy nie ???

Ale ja się wcale nie dziwię, że się Pan zajeżył. Może się Pan denerwować, że coś nie działa a ja i mój zespół jesteśmy od tego, żeby to naprawiać i doprowadzić system - a w tym przypadku wersję BETA - do bezawaryjnego działania. Ale jako osoba odpowiedzialna za zespół programistów nie dam go obrażać tekstami o naborze z łapanki.

I nie pozwolę zarzucać sobie nieuczciwości. Czekam na nagranie.

Guest vayher
Posted

A tak w ogóle to przepraszam wszystkich za ten offtopic. Może niepotrzebnie się uniosłem. Czas się uspokoić i wracać do pracy.

Guest sztywniak
Posted
A tak w ogóle, to przepraszam wszystkich za ten offtopic. Może niepotrzebnie się uniosłem. Czas się uspokoić i wracać do pracy.

no właśnie miałem zaprotestować dlaczego zajmujecie się za kogoś rozwiązywaniem problemów a nie programujecie

/emoticons/default_icon_wink.gif" alt=";-)" />

od tego chyba jest dział szkoleń i support hehe

Guest Fidziu
Posted

Szanowny Panie DIGITALSTUDIO,

Bardzo szanujemy każdego klienta i m.in dla tego inżynierowie programiści odpowiedzialni za silnik HomeCenter czasami logują się na centralki użytkowników indywidualnych i rozwiązują ich wewnętrzne problemy mimo że nie taka jest ich rola.

Bardzo często staramy się podchodzić do klienta indywidualnie i z pełnym zaangażowaniem doprowadzić środowisko w którym pracuje Home Center do perfekcji. Niestety 99 ze 100 przypadków logowań do użytkowników system nie działa prawidłowo z powodu braku kompetencji osób go konfigurujących. Oczywiście są też przypadki braku kompatybilności urządzeń (mimo iż takowe posiadają znaczek zwave) ale każde takie urządzenie jest przez nas rozpatrywane indywidualnie i w takim wypadku pojawia się aktualizujący "patch". Zdarza się też że producent nagle zmieni bibliotekę zwave a przy okazji poprawi jakieś niedoskonałości w urządzeniu i nagle rynek zalewa nowa seria urządzeń które pracują zupełnie inaczej niż niby te same sprzedawane miesiąc temu, w takich wypadkach staramy się reagować błyskawicznie by klient tego nie odczuł i natychmiast lecą uaktualnienia HC.

Jako dostawca rozwiązania opartego na protokole zewnętrznej firmy (w tym przypadku sigma jest właścicielem patentu na zwave) nie mamy władzy na producentami innych peryferiów.

Gdyby nasz produkt był zwykłym kontrolerem takim jak zaleca dokumentacja zwave i podchodzilibyśmy do tematu podobnie jak Pan zasypywalibyśmy sigmę tysiącami zgłoszeń związanych z brakiem kompatybilności wybranych urządzeń. Mamy jednak świadomość iż w tejże firmie pracują również ludzie, mający ogromną ilość takich przypadków i permanentnie walczą nad rozwiązaniem (stąd też spodziewana w maju premiera nowego procesora zwave).

I dlatego też nie mamy zamiaru zawracać im DUPY takimi pierdołami i rozwiązujemy na bieżąco problemy lokalnie kładąc łatę na łacie dla każdego chińskiego producenta.

Co przekłada się na tysiące bezproduktywnych linii kodu w mechanizmach odpowiedzialnych za komunikację elementu który produkowany jest i do którego oficjalnie dostęp ma tylko właściciel technologi zwave.

Jako osoba która nie posiadająca nad sobą zwierzchników w FibarGroup, mimo że jest to totalnie nie marketingowe i nie polityczne, mogę sobie pozwolić na pewne publiczne stwierdzenia, mianowicie:

Proszę pamiętać że system inteligentnego domu będzie co najwyżej tak inteligentny jak osoba która go konfiguruje/instaluje.

Jeżeli skonfigurował Pan bezmyślnie środowisko co udowodnił powyżej inżynier Vayhern (szef działu software) logując się na Pana centralkę, to rzucając obelgi w stronę profesjonalistów udowadnia Pan tylko swoją głęboką indolencję umysłową!

Ponad to jeżeli nie pojmuje Pan podstawowych zasad działania sieci zwave i ustawia Pan jedno (lub więcej) ze swoich urządzeń by co sekundę komunikowało się z centralą nie znając bieżącej przepływności sieci, długości ramki, czasu jej trwania, czy choćby nie posiadając sniffera bądź jakiegokolwiek urządzenia umożliwiającego choćby najprostszą analizę to proponuje aby przestał Pan narażać potencjalnych klientów którym nie daj Boże oferuje Pan FIBARO, na niebezpieczeństwo i udrękę.

Proponuje zaprzestać sprzedaży środowiska nad którym Pan nie panuje i Pana przerasta.

Jeżeli system który sprzedaje się najlepiej w europie jest wg Pana środowiskiem które słabo działa to dlaczego Pan naraża swoich klientów na ryzyko posiadania tego rozwiązania.

Chce Pan korzystać z głowic danfosa które wg Pana nie działają z fibaro (bo oprogramowanie w kontrolerze tej głowicy jest wykonane nie zgodnie ze standardami zwave i antena mikropaskowa jest przyklejona do metalowej obudowy silnika - stąd słabszy zasięg urządzenia) proszę zainstalować oryginalny sterownik pokojowy danfosa. Nikt Panu nie broni. Zapewne będzie działać to wyśmienicie..., a może kiedyś w ofercie tej firmy pojawi się zdalny dostęp do tej głowicy.

Pyta Pan kiedy będzie jakaś finalna wersja...

Szanowny Panie wersja finalna jest i działa, ma ją zainstalowane ponad 5 tysięcy użytkowników.

Jeżeli pyta Pan o betę to oficjalnej odpowiedzi na to pytanie nie ma. Nie pojmuje dlaczego nie zdaje Pan sobie z tego sprawy.

Dostęp zdalny też jest i działa.

Serwery dostępu zdalnego pracują permanentnie a utylizacja łącz dostępowych nie przekracza średnio kilku %.

Nie wiem czy ma Pan świadomość ale szybki dostęp zdalny uzależniony jest od kilku czynników - prędkości wysyłania łącza w obiekcie którym zainstalowana jest centrala (i proszę pamiętać iż w trakcie wysyłania np: maila gdy ktoś znajduje się w takim obiekcie prędkość ta spada) oraz od jakości połączenia internetowego w telefonie który żąda tego połączenia (dla Pana jasności informuje iż znaczek 3G nie stanowi o tym iż prędkość bedzie wyśmienita bo do nadajnika nie tylko Pan jest podłączony).

Z moich ostatnich obserwacji wynika iż funkcjonuje Pan jak typowy trol forumowy (

Please login or register to see this link.

) - nic nie wnosi tylko narzeka i zawala niemerytorycznie wątki.

Uprzejmie zatem donoszę iż jeżeli nie zaprzestanie Pan tych praktyk Pana posty będą usuwane z forum.

Domniemam że nikt nie nauczył Pana podstawowych zasad forumowej netykiety proponuję w wolnej chwili wprowadzić owe trudne słowo do wyszukiwarki i przeczytanie ze zrozumieniem.

Jednocześnie informuję iż na forum jako że ma ono charakter techniczny panuje zasada wzajemnej samopomocy. Jeżeli nie interesuje Pana przynależność do tej społeczności proszę o zaprzestanie udziału w dyskusjach.

Podsumowując przypominam iż zawsze przysługuje Panu wymiana na produkt wolny od wad.

A odnośnie kwestii że o czymś nie piszemy to nie wiem czy ma Pan świadomość istnienia takich dokumentów:

odnośnie działania sieci zwave, zależności, możliwości itd to komplet dokumentacji znajduje się na stosownych stronach a dostęp do protokołu można otrzymać po podpisaniu stosownego dokumentu.

Co do tego że nie musi Pan czegoś wiedzieć powstaje pytanie po co Pan to coś zmienia nie mając o tym bladego pojęcia?

Na koniec pragnę przeprosić innych użytkowników za ten offtop i przysłuchiwanie się dyskusji w którą niepotrzebnie zostali wmieszani.

Za jakiś czas ta część tego wątku zostanie przeniesiona do osobnego tematu.

Guest vayher
Posted
ok moze sie nie znam. to w takim razie przy czujce dymy jak jest wcisniety przycisk uzbrój to czujka wysyla smsa ? ew wywaołuje alarm czy jak jest wcisniety rozbrój???? Bo czegoś tu nie rozumiem. U mnie wysyła lub alarmoje jak jest wcisniety przycisk ROZBRÓJ co jest raczej nie logiczne.

Wróćmy już może do merytorycznej dyskusji. Jeżeli uważa Pan, że znalazł błąd, proszę zgłosić to poprzez bug trackera.

Guest vayher
Posted
kolejne zapytanie czy dioda od LAN ma sie swiecic nawet gdy centrala jest wypieta z LANU? bo u mnie tak jest

Nie, nie powinna. Czy zgłosił Pan to poprzez bug trackera?

Guest mariusz4567
Posted

Witam nie wiem czy tylko u mnie i dlatego pytam, co jakis czas pojaiwja sie umnie na centralce martwe urzadzenie, bateryjne i nie bateryjne.Czy trzebaw tej chwili na sofcie beta ustawiac jakos odpytywanie urzadzen. Po nacisnieciu na x wszystko na jakis czas wraca do normy, komunikacja prawidlowa.Dodam, ze na oficjalnym nie mialem tych problemow, wiem ze jest to beta ale jst moze na to jakies rozwiazanie w tej chwili.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...