Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

As a member you can:

•     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team

Straszny Lag na kamerze Foscam 8910, zdalny dostęp

Recommended Posts

Guest Paweł Świerczyński
Posted

Witam

Od dłuższego czasu mam problem ze zdalnym dostępem, a w szczególności z odświeżaniem obrazu z kamery. Dodam ze centrala jest podpięta do neostrady. Pytanie czy może trzeba zmienić coś w ustawieniach kamery, jakieś porty ? ( kamera wpięta kablem do routera) .

Dodam że reszta jak oświetlenie, rolety działa w miarę ok, natomiast obraz z kamery a konkretnie jego odświeżanie to masakra :/, macie może jakieś sugestie?, dzięki za pomoc

Posted
Witam

Od dłuższego czasu mam problem ze zdalnym dostępem, a w szczególności z odświeżaniem obrazu z kamery. Dodam ze centrala jest podpięta do neostrady..... macie może jakieś sugestie?, dzięki za pomoc

Moja sugestia jest taka, zmienić Neostradę na taką z jak największym Upstream. Czym większy upload tym kamerka będzie lepiej działać. Przy neo do 6Mega upload jest 512Kilo, dla 10Mega: upload 1Mega, powyżej 40Mega (Neostrada Fiber) dają 4Mega upload_u

Posted

Chciałem napisać to co poprzednik. Dodam jeszcze, że być może zmniejszenie rozdzielczości kamery pomoże. Mniejsza rozdzielczość do podglądu = mniejsza transmisja danych.

Guest Robert K
  • Topic Author
  • Posted

Witam. Jaśli mam internet z playa z szybkością 2 mega to zdolny dostęp do podglądu kamery może niedziałac ? W sieci lokalnej po Wifi jest ok.

Posted
    Witam. Jaśli mam internet z playa z szybkością 2 mega to zdolny dostęp do podglądu kamery może niedziałac ?
    co to za internet? to łącze stałe? play chyba sprzedaje tylko internet mobilny...

i jaki to łącze 2mega ma upload? (możesz sprawdzić

Please login or register to see this link.

)

W sieci lokalnej po Wifi jest ok.
    prędkość lan i wifi nie ma, dla dostępu zdalnego, większego znaczenia (oczywiście musi być stabilne połączenie), ważne jaką masz prędkość wychodzącą łącza internetowego
    Guest Robert K
  • Topic Author
  • Posted

Tak internet mobilny podłączony do routera i HC2.

Przez zdalny dostęp wszystko chodzi oprócz podglądu kamery.

Jak jestem w sieci lokalnej to wszystko działa.

Dlatego moje pytanie w czym błąd. Szukam tego powodów.

Może to też być 3.525 beta (w niej błąd)

Posted

nie napisałeś jaki masz upload...

Zrób test: przekieruj port 80 na swoim routerze na ip hc2, po czym sprawdź jaki masz publiczny adres ip (chodzi o adres ip zewnętrzny - tu sprawdzisz jaki masz w tej chwili -

Please login or register to see this link.

) i sprawdź se podgląd z kamery wchodząc bezpośrednio na ten ip

Test na zewnętrznym adresie ip przeprowadź z komputera z zewnątrz. W ten sposób sprawdzisz czy to problem zdalnego dostępu, czy problem z Twoim łączem.

Guest Robert K
  • Topic Author
  • Posted

Wróciłem do 3.517 i wszystko wróciło do normy.

Jednak 3.525 Beta temu winna !!

Dzięki za chęci pomocy.