Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

 

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

 

As a member you can:

  •     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

 

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team


  • 0

Foscam 9821w no video


olegarhas
 Share

Question

Try to start working 9821W 720p Ip camera.. but no success for video streaming. All other functions works prefect (moves and jpg).

This camera supports H.264 and MJPEG. First I activate MJPEG stream as here:

Please login or register to see this link.

Then to get MJPEG stream (640*480) use: "http://192.168.1.24:88/cgi-bin/CGIStream.cgi?cmd=GetMJStream&usr=admin&pwd=123456"

That request works in browser but not for HC2. No video streaming..

In "MJPG stream path" I use: "cgi-bin/CGIStream.cgi?cmd=GetMJStream&usr=admin&pwd=123456"

Anybody can help me?

Please login or register to see this attachment.

Link to comment
Share on other sites

20 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Try this:

Please login or register to see this link.

Work fine.

but I can not move the camera with the arrows of the hc2 system.

[ Added: 2013-04-20, 16:12 ]

Solved:

Stop:

Please login or register to see this link.

Down:

Please login or register to see this link.

UP:

Please login or register to see this link.

Left:

Please login or register to see this link.

Right

Please login or register to see this link.

PRESET:

Please login or register to see this link.

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_icon_mrgreen.gif" alt=":mrgreen:" />

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_icon_mrgreen.gif" alt=":mrgreen:" />

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_icon_mrgreen.gif" alt=":mrgreen:" />

Please login or register to see this link.

Link to comment
Share on other sites

  • 0
Guest spazpeker

ARIAS

could you post a screen shot of your settings ?

Link to comment
Share on other sites

  • 0
  • Inquirer
  • ARIAS, Have you read my post? ) Of corse I read it and Set streams to MJPEG as I write above. And I see picture in browser but no MJPEG stream in HC2. Moves works fine. Do you have Foscam 9821W?

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0

    Hi Arias,

    First, thanks for this post, I have almost got it working.

    Please login or register to see this image.

    /emoticons/default_icon_razz.gif" alt=":-P" />

    I have the same problem as Olegarhas. Movement is working and I see the jpg (every 3 seconds) on the home of the hc2 but no mjpeg.

    I tried different things but I can't get it to work....

    We must be doing something wrong because it is working for you. Can you please help us a bit further?

    Maybe our url is wrong for the mjpeg stream...

    I have set the SubStream to mjpeg, is that ok?

    thanks and greetings,

    Aaron

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0

    Y use in mjpeg

    cgi-bin/CGIStream.cgi?cmd=GetMJStream&usr=XXXXXXX&pwd=XXXXXXX

    And Jpg

    cgi-bin/CGIProxy.fcgi?cmd=snapPicture2&usr=XXXXXXX&pwd=XXXXXXXX

    And work fine

    Camera model is FI9821W

    Forum Foscam Jpg and mjpeg

    Please login or register to see this link.

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0

    Aaarghh!

    Please login or register to see this image.

    /emoticons/default_icon_smile.gif" alt=":-)" />

    Still not working, strange. I have the same model, typing in the same things.

    My snapshot are working though....

    greetings,

    Aaron

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0
    Aaarghh!

    Please login or register to see this image.

    /emoticons/default_icon_smile.gif" alt=":-)" />

    Still not working, strange. I have the same model, typing in the same things.

    My snapshot are working though....

    greetings,

    Aaron

    Fibaro system no suported H264 stream, you need first change it to mjpeg on Foscam cam.

    Step 1: Set one of the streams to MJPEG.

    As the current chipset on the FI9821W only supports two H.264 streams (Mainstream and Substream), we need to set one of the streams to an MJPEG stream, as the chipset does not support three streams. After we set one of the streams to an MJPEG stream, we can fetch the videostream using an HTTP URL.

    Here is an example URL on how to set one stream to an MJPEG stream:

    Please login or register to see this link.

    address:port/cgi-bin/CGIProxy.fcgi?usr=admin&pwd=&cmd=setSubStreamFormat&format=1

    Here “1” sets an MJPEG stream, if we don't want to set the MJPEG stream, we would set the number to “0”, “0” sets an H.264 stream.

    When inputting this URL and pushing "Enter" in your browser, it will return the following result:

    0

    Everything is explained in the foscam forum.

    Please login or register to see this link.

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0
  • Inquirer
  • ARIAS, Miracle.. I did all this steps before and now again and still no MJPEG

    I have result 0 and I have MJPEG stream through HTTp URL but not in HC2 interface

    My exact MJPEG url is:

    cgi-bin/CGIStream.cgi?cmd=GetMJStream&usr=admin&pwd=123456

    IP address and port set to 192.168.1.24:88

    Whats wrong?

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0
    ARIAS, Miracle.. I did all this steps before and now again and still no MJPEG

    I have result 0 and I have MJPEG stream through HTTp URL but not in HC2 interface

    My exact MJPEG url is:

    cgi-bin/CGIStream.cgi?cmd=GetMJStream&usr=admin&pwd=123456

    IP address and port set to 192.168.1.24:88

    Whats wrong?

    Please login or register to see this link.

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0

    Yes, I see a long port number to.

    I have tried changing it to a longer one in the past and tried it today again, but when I do I can't reach my camera anymore.

    greetings,

    Aaron

    [ Added: 2013-05-11, 09:30 ]

    Hi olegarhas,

    I got it working! You need to remove the

    Please login or register to see this link.

    in front of the mjpeg, only keep it in dedicated area above.

    exactly how Arias showed us

    Please login or register to see this image.

    /emoticons/default_icon_razz.gif" alt=":-P" />

    greetings and thanks Arias

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0
  • Inquirer
  • ARIAS, SilverApe,

    I find problem for my case!! Problem is Safari!!! From Google Chrome it works ok!! I did everything correct from beginning...

    SilverApe, Which browser do you use?

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0

    Please login or register to see this image.

    /emoticons/default_icon_smile.gif" alt=":-)" /> Safari, chrome, firefox. Tried them all.

    SO my problem was different after all

    Please login or register to see this image.

    /emoticons/default_laugh.png" alt=":lol:" />

    Glad it works for you now.

    greetings,

    Aaron

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0
  • Inquirer
  • SilverApe, Lucky man )

    I use only Safari and have video at all browser except Safari.. Also no video at iPad

    Do you use mac OS 10.8.3 ?

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0

    I also have a lot of Problems with this camera , It seems to work sometimes on google Chrome , Ipad it does not show any Video , on Home.fibaro the same .

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0

    I can't even access

    Please login or register to see this link.

    address:port/cgi-bin/CGIProxy.fcgi?cmd=snapPicture2&usr=admin&pwd=xxx to change format. It says "Page not found".

    Device Firmware Version 11.37.2.54

    Device Embeded Web UI Version 2.0.10.7

    Link to comment
    Share on other sites

    Join the conversation

    You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

    Guest
    Answer this question...

    ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

     Share

    ×
    ×
    • Create New...