Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

As a member you can:

•     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team

Recommended Posts

Posted

Witam, jako ciekawostka przedstawiam produkt konkurencji który wystartował z prawidłowo działającym interfejsem mobilnym na Adroida jak i na pc. Co ciekawe jest tańszy i równie rozbudowany, komunikacja urządzeń na z-vawe. Ceny modułów tańsze.

Please login or register to see this link.

Nie rozumiem polityki Fibaro!

Przykre jest to ze zaczyna sie od d... strony, robi sie poważny system tworzy sie rynek marketing a nie mozna sprostać tak ważnym narzędziom jakim jest aplikacja mobilna na telefon z systemem Android, twórcy nie zdają sobie sprawy ze odwlekając tak ważna funkcjonalność odbierają wygodę użytkowania poprzez telefon która bardzo ułatwia codzienna komunikacje z systemem,wiem ze wiele osób sie tu ze mna zgodzi, a tłumaczenie ze działa poprzez domenę nie jest na miejscu jak wiemy sterowanie przez telefon domeną jest uciążliwe i niewygodne na pewno dla mniej obeznanych użytkowników czy też klientów.

Znudzony czekaniem użytkownik.

Guest Paweł Świerczyński
Posted

Co racja to racja, natomiast oferta z orange jest strasznie słaba, po względem marketingowym, funkcjonalność też bardzo ograniczona, cena żadna rewelacja- jak ktoś będzie miał do wyboru jakąś inną opcje to wybierze abonament+tablet

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />.

Nie zmienia to faktu że jak Fibaro nie weźmie się w kupę, i zmieni sposób myślenia na gotowy produkt a później kampania reklamowa. Reklama Wall Pluga śmiga już od kilku tygodni a w salonach pustki wszyscy czekają. Gdzieś słyszałem że fibaro będzie robił podobną kampanie z z jakąś siecią, do końca nie wiem z kim, ale jak nie zrobią nowej apki na ios ( ipad, iphone z wall plugiem), i nie zrobią działającej i wyglądającej apki na andka to będzie mega Dupa!!!

Guest damian
Posted

Panowie z Fibaro, wyobraźcie sobie telefon iPhone z systemem w wersji beta, telewizor bez możliwości sterowania pilotem, samochód w którym na "razie" nie działają światła, albo spróbujcie mieszkać w domu gdzie ogrzewaniem i roletami nie można komfortowo sterować (fibaro). Zapłaciliście za każdą z tych rzeczy, ale do pełnej używalności jeszcze wiele brakuje. Co kogo obchodzi, że "deweloperzy pracują", że "jeszcze kilka tygodni"? To troszkę męczące, ciągle czekać aż Wasz produkt zacznie działać tak, jak powinien, tak jak pokazujecie to w reklamach, albo chociaż tak, żeby użytkowanie tego było w miarę możliwości względnie wygodne.

Żeby nie było wątpliwości, jestem zadowolony z możliwości jakie oferuje wasz system, jednak użytkowanie go pozostawia wiele do życzenia, a Wy nie bierzecie pod uwagę oczekiwań klientów i tego że konkurencja depcze Wam po piętach (jeśli jeszcze depcze, a nie już wyprzedziła).

Posted
Reklama Wall Pluga śmiga już od kilku tygodni a w salonach pustki wszyscy czekają.

Ja dostałem w poniedziałek z datą produkcji piątkową, więc jeszcze ciepłe

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" /> Zamawiałem tydzień wcześniej, więc nie jest źle. Widocznie mają klęskę urodzaju, za dużo chętnych i nie wyrabiają się.

Posted

Centrala w ofercie Orange to w zasadzie to samo co HC1... Jeżeli ktoś miał styczność z HC1 to wie czym to śmierdzi...

Posted

Podstawową zaletą Fibaro jest jego soft. Jak ktoś się lubi bawić to równie dobrze może sobie postawić na

albo kupić z-wave na USB do PCta.

To oczywiste, że sama technologia jest obecnie przesadnie droga i będzie mocno taniała. Im większa popularność, tym więcej odpowiedników pojawi się na rynku. Docelowo, każdy router będzie miał z-wave, tak samo jak ma wifi.

Wygra ten, kto będzie miał najlepsze oprogramowanie.

Guest damian
Posted

I niechaj wygra fibaro, z całego serca tego Wam życzę.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />

Ale... (bo zawsze jest jakieś "ale") Najlepsze oprogramowanie to nie znaczy tylko najładniejsze, to również najstabilniejsze, najwygodniejsze, najbardziej funkcjonalne.

Bo co mi po software, które nie działa w pełni, wywala błędy i zawiesza się? Nawet jeśli konkurencja będzie miała po stokroć brzydszy interfejs, ale działający - i tak przyciągnie więcej klientów.

Reasumując, zespół Fibaro - bierzcie się do pracy, bo "Konkurencja nie śpi"!!!

/emoticons/default_icon_smile.gif" alt=":-)" />