Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

 

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

 

As a member you can:

  •     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

 

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team


  • 0

No movement detection with DSB05xxx-ZWUS Aeon Labs Multisens


Guest AxelS
 Share

Question

Guest AxelS

Hi all,

I´ve a DSB05xxx-ZWUS Multisensor from Aeon Labs. I´ve read before, that only movement sensor is working.

I´m running HC2 on the latest beta, the Multisensor is recognized with movement, light, temp, and hum., so seems that all is fine. My problem is, that the sensor or HC2 do not react on movement. The red light on the sensor went on, but HC2 doesn´t show any reaction.

Any tips on that problem?

BG

Axel

Link to comment
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
Hi all,

I´ve a DSB05xxx-ZWUS Multisensor from Aeon Labs. I´ve read before, that only movement sensor is working.

I´m running HC2 on the latest beta, the Multisensor is recognized with movement, light, temp, and hum., so seems that all is fine. My problem is, that the sensor or HC2 do not react on movement. The red light on the sensor went on, but HC2 doesn´t show any reaction.

Any tips on that problem?

BG

Axel

Parameter 5 must be set to value 2 on motion device or search this forum!

Link to comment
Share on other sites

  • 0
Hi all,

I´ve a DSB05xxx-ZWUS Multisensor from Aeon Labs. I´ve read before, that only movement sensor is working.

I´m running HC2 on the latest beta, the Multisensor is recognized with movement, light, temp, and hum., so seems that all is fine. My problem is, that the sensor or HC2 do not react on movement. The red light on the sensor went on, but HC2 doesn´t show any reaction.

Any tips on that problem?

BG

Axel

idem

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Im guessing your parameter number 3 is soo high its allways on.

Put that one to 5 or 10 seconds and you will see it works.

I attached my config where i have a 600 sec wait time till next movement.

Please login or register to see this attachment.

Link to comment
Share on other sites

  • 0
Im guessing your parameter number 3 is soo high its allways on.

Put that one to 5 or 10 seconds and you will see it works.

I attached my config where i have a 600 sec wait time till next movement.

the current parameter defaults is 1 but does not work anyway

(Hc2 Vr 3.553beta)

Link to comment
Share on other sites

  • 0

I have the same problem when pairing with battery. After switching to USB power connection, then all four function were recognized by HC2.

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_icon_smile.gif" alt=":-)" />

Link to comment
Share on other sites

  • 0
I have the same problem when pairing with battery. After switching to USB power connection, then all four function were recognized by HC2.

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_icon_smile.gif" alt=":-)" />

Its basicly a diffrent device when in usb mode,

Are you using the latest firmware for the 4 in 1?

see

Please login or register to see this link.

I have 4 of them and all work perfectly.

post your config so i can see what you are doing with your params

[ Added: 2013-08-11, 16:02 ]

and ofc update your hc to latest version, you rversion is pretty old

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...