Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

As a member you can:

•     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team

Recommended Posts

Posted

Witam,

czy spotkał się ktoś z Was z wykorzystaniem HC2 w pensjonacie, do kontroli oświetlenia, ogrzewania, kontroli zalania, status okna, ale nie do wykorzystania przez klienta, ale do kotroli przez pracownika np. w momencie kiedy klient się wymeldowuje.

Guest Anonymous
Posted

W obecnej chwili wdrazamy system fibaro moze nie w pensjonacie ale w budynku uzytecznosci publicznej. Dokladniej centrum szkoleniowym. Osoba prowadzaca szkolenia bedzie zawiadywac cala sala. Poczawszy od rolet przez oswietlenie klimatyzacje rzutniki itp. Dodam tylko ze sale wynajmowane sa przez inne firmy i zajecia prowadza rozne osoby.

Pytania jakies konkretne?

• Topic Author
  • Posted

zastanawia mnie kilka rzeczy:

- ile urządzeń maksymalnie jest w stanie obsłużyć HC2 (po głowie chodzi mi liczba ok. 250 ale nie mogę nigdzie tego potwierdzić)

- jak wygląda sprawa z komunikacją, ponieważ odległości są znacznie większe niż w domkach

- i tak ogólnie na o czym trzeba pamiętać przy tego typu inwestycji

p.s. w jaki sposób odbywa się sterowanie tymi salami, użytkownik instaluje sobie aplikację na własnym telefonie, czy na ścianie w każdej sali jest tablet?

dzięki za zainteresowanie!

Guest Anonymous
    Posted

kazda kostka rutuje wiec jesli po drodze bedziesz miał kostki to o zasieg sie nie martw.

w kazdej sali bedzie tablet ale jesli ktos bedzie chcial to moze zainstalowac sobie apke na telefon dostanie usera i pass w recepcji

o ilosc urzadzen tez nie ma co sie martwic mozna postawic kolejna centralke

pamietac trzeba z mojego punktu widzenia o ograniczedniach usera do konkretnego pomieszczenia ew funkcji wybranych funkcji...

podaj nr telefonu na PW to zadzwonie i pogadamy na spokojnie