Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

As a member you can:

•     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team

DSB05 ZWEU - gdzie kupić?

Recommended Posts

Guest damian
Posted

Witam, w internecie znalazłem tylko jeden sklep z tym urządzeniem, na allegro praktycznie się nie pojawiają. Czy ktoś zna jakieś tajemne miejsca, w których można nabyć ten multisensor? Może ktoś ma i chce odsprzedać w atrakcyjnej cenie?

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />

PS: Jaka jest różnica pomiędzy wersją ZWEU a ZWUS? Dwie ostatnie litery opisują region (europa, stany zjednoczone), ale w czym faktycznie się różnią?

Posted
Witam, w internecie znalazłem tylko jeden sklep z tym urządzeniem, na allegro praktycznie się nie pojawiają. Czy ktoś zna jakieś tajemne miejsca, w których można nabyć ten multisensor? Może ktoś ma i chce odsprzedać w atrakcyjnej cenie?

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />

PS: Jaka jest różnica pomiędzy wersją ZWEU a ZWUS? Dwie ostatnie litery opisują region (europa, stany zjednoczone), ale w czym faktycznie się różnią?

Wysłałem Ci na pw.

Guest andre
  • Topic Author
  • Posted

Może spróbuj tak

Please login or register to see this link.

Guest damian
  • Topic Author
  • Posted

wiesiekr, No właśnie, tylko ten jeden sklep. Jakiś monopol mają...

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" /> Dziękuję za opinię na priv, pomoże podjąć decyzję o zakupie.

andre, Korzystanie z google nie jest mi obce. Jak pisałem, "znalazłem", co sugeruje że szukałem. Link który mi podałeś to nie jest polski sklep, w którym mogę zasięgnąć opinii, porozmawiać o gwarancji, czy też negocjować cenę. Nie pomogłeś.

Guest andre
  • Topic Author
  • Posted

@damian

Pytałeś o tajemne miejsca więc mnie poniosło , sorry

/emoticons/default_icon_smile.gif" alt=":-)" />

Guest damian
  • Topic Author
  • Posted

andre, Zadałem pytanie, oczekiwałem rzeczowej i merytorycznej odpowiedzi więc mnie poniosło. Sorry.

Posted

Sam zastanawiam się nad zakupem i sugerowałbym odtajnienie dyskusji. Zakładanie tematu na publicznym forum, następnie odpisywanie sobie na PW i kontynuowanie wątku nie na temat, nie zda się na wiele w kontekście tego czujnika...

Posted
    Witam, w internecie znalazłem tylko jeden sklep z tym urządzeniem...

nie wiem gdzie znalazłeś, jak kupiłem tu:

było szybko konkretnie i uczciwie, jak widać od 25 września będą mieli w sprzedaży

Guest damian
  • Topic Author
  • Posted

No własnie, to ten sklep. Jeszcze trzy dni... Żeby się tylko nie okazało, że będą mieli kilka sztuk, które rozejdą się szybciej niż pojawią.

/emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />

Posted
    Sam zastanawiam się nad zakupem i sugerowałbym odtajnienie dyskusji. Zakładanie tematu na publicznym forum, następnie odpisywanie sobie na PW i kontynuowanie wątku nie na temat, nie zda się na wiele w kontekście tego czujnika...

Odpisałem koledze na pw tylko dlatego, żeby nie robić reklamy. A swój czujnik też tam kupiłem.

Posted
    Odpisałem koledze na pw tylko dlatego, żeby nie robić reklamy. A swój czujnik też tam kupiłem.

hmm.. a czemu nie?, niestety uczciwość jest dziś rzadkością, skoro to rzetelna firma to trzeba ją polecać.

Swego czasu kupiłem w jednym z salonów wall plug (który niby był na stanie) na który czekałem ponad miesiąc i się nie doczekałem, dopiero po interwencji działu handlowego Fibar otrzymałem zwrot kasy.

Zatem tym bardziej uczciwe firmy należy polecać, tak jak o nieuczciwych mówić ku przestrodze.

Posted

Ok to z całą stanowczością polecam ten sklep jak rzetelną firmę oraz Pana Roberta, który zawsze odpowiada na zadane pytania i służy pomocą.

Posted

Niestety Pan Robert i jego firma nie przestrzegają polityki handlowej firmy Fibaro i nie powinni sprzedawać w swoim sklepie produktów z logo tejże firmy. Ciekaw jestem na jakiej zasadzie Pan Robert będzie realizował wymiany gwarancyjne produktów Fibaro w przyszłości...

Guest sztywniak
  • Topic Author
  • Posted

Też potrzebuje kilka takich czujników ale wolę poczekać na multisensor z Fibaro niż teraz wywalać niepotrzebnie kasę.

Guest damian
  • Topic Author
  • Posted

Sztywniak, a będą takie?

Guest sztywniak
  • Topic Author
  • Posted

Gdzieś mi się obiło o uszy że tak a patrząc na ostatnie produkty Fibaro myślę że multisensor też nas zaskoczy.

Na facebooku Fibaro zaczęła się już kampania nowego produktu, z obrazka można się domyślić co to.(nie multisensor)

Patrząc na poprzednie kampanie to zajawki pojawiały się 3 miesiące wcześniej.

Pewnie w tym roku czymś nas zaskoczą.

Posted

My zawsze kupowalismy tutaj:

Posted

Dzwoniłem dzisiaj do tego sklepu ,

powiedział mi facet ze jeszcze nie ma wiadomości od producenta o wysyłce.

Więc nie wie kiedy będą te czujniki.

Guest damian
  • Topic Author
  • Posted

Miały być od 25 września, właśnie zmieniła się data dostępności na 4 października...

/emoticons/default_sad.png" alt=":(" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />

[ Dodano: 2013-10-08, 09:45 ]

Czujniki dostępne, wczoraj przyszły do mnie dwie sztuki. Teraz tylko przeprawa przez proces konfiguracji i uruchomienia.