Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

As a member you can:

•     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team

Question

Posted

Witam,

na 1 z 3 iphonów po zrobieniu update aplikacja nie chce się uruchomić. Po skonfigurowaniu danych do dostępu zdalnego i znalezieniu centrali pojawia się "Ładowanie danych" i aplikacja jest zamykana.

Nie mam pojęcia co teraz zrobić...

Iphone 4, soft 5.5.1, centrala 3.570

12 answers to this question

Recommended Posts

• 0
Guest sztywniak
Posted

Miałem to samo. Dopiero aktualizacja Iphone do wersji 7 pomogła

• 0
  • Inquirer
  • Posted

Tylko, że nie wszyscy chcą mieć iphona z "cukierkowym" oprogramowaniem...

• 0
    Posted

piotr.janiak, pracujemy nad problemem obejścia restrykcji apple by aplikacja działała prawidłowo również na wersji ios 5 (apple zmienił politykę odnośnie prywatności a IOS 5 nie jest już przez apple wspierane odpowiednimi bibliotekami)

• 0
  • Inquirer
  • Posted

Kolejne problemy z aplikacją:

- obraz jest nie ostry - czy jest to spowodowane przygotowaniem aplikacji na jakieś lepsze ekrany?

- do jednego pomieszczenia zostało przypisanych 20 switchy 2x1,5kW importowane z 3 central do jednej - po aktualizacji znikły 3, ale nie całe tylko drugi styk. W centrali master jest widoczne, aplikacja na uprawnieniach admina (wszystkie moduły widoczne)

- przestawianie elementów w pomieszczeniu działa ok, poza jednym szczegółem - nie zapamiętuje się stan po przestawieniu, a same elementy wyświetlają się w innej kolejności, niż w centrali master

• 0
    Posted

- dziwne możesz zrobić print screeny

- możesz sprawdzić czy są na liście importowanych jeśli są możesz wcisnąć przycisk synchronizuj

- opcja zostanie dodana wraz z kolejnym update centralki i aplikacji

• 0
  • Inquirer
  • Posted
    - dziwne możesz zrobić print screeny

- możesz sprawdzić czy są na liście importowanych jeśli są możesz wcisnąć przycisk synchronizuj

- opcja zostanie dodana wraz z kolejnym update centralki i aplikacji

1) Dodałem zrzuty ekranu jak wyglądają aplikacje na iphonie i na androidzie - ta na androidzie dużo bardziej wyraźna. Iphone wydaje się być jakiś zamazany.

2) Kolejny plik to braki switchy - na centrali master mam wszystko, chodzi o to, że aplikacja nie pokazuje kilku switchy - ich 2 styków (np.HKL/SW/005/B03). Nie mam pojęcia z czym to jest związane.

3) Prośba o umieszczenie w sekcji klimat w aplikacji urządzeń wykonawczych dla pomieszczenia z powiązań. Nie ma potwierdzenia, że urządzenie się włączyło i trzeba się przełączyć do sekcji urządzeń, żeby mieć potwierdzenie, że np. piec się załączył.

4) Mam dziwne wrażenie, że w 3.570 nie działa panel ogrzewania na centrali master, jeżeli urządzenia wykonawcze i czujniki są importowane ze slave - poobserwuję jeszcze.

Please login or register to see this attachment.

• 0
    Posted

Witam, mam serdeczną prośbę od ostatniej aktualizacji programu hc2 na iphona niestety nie działa mi apka na Ipadzie 1 wer 5.1.1 problem już znany urządzenie zainstalowane na stałe i żadnego pożytku już od ponad tygodnia, więc zwracam się z serdeczną prośbą o zamieszczenie gdześ na serwerze ostatniej działającej wersji która była dostępna. Oczywiście Ipad po Jailbreak-u. Na odpowiedź odtwórz przez itunes jest to niewykonalne ponieważ brak backup-u. Dziękuję z góry.

• 0
    Guest Robertos80
    Posted

Ja również przyłączam się do prośby.

Skora ta aplikacja dedykowana typowo na iPada nie działa na iPad1 ze względu na "słabe podzespoły" to chociaż niech działa ta z iPhona...

U mnie to samo iPad wisi na ścianie jako pogodynka...

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_sad.png" alt=":(" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />

• 0
    Posted

Podobno kolejna wersja ma działać na iOS 5.1

• 0
    Guest Robertos80
    Posted

Juz widziałem odpowiedź...To dobrze czekamy.

• 0
    Posted

Witam. Kiedy ma się pojawić działająca apka na Ipada 1, pytam ponieważ temat ucichł.

• 0
    Posted

Temat nie ucichł.Kolejna wersja na iPhone będzie działała podobno na iPadzie 1