Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

As a member you can:

•     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team

Recommended Posts

Posted

Witajcie,

Przymierzam się właśnie do "uzbrojenia" okien w rolety wewnętrzne.

Czy ktoś z Was ma może jakiś sprawdzony napęd, który dobrze współpracuje z Roller Shutterem? Zależy mi na czymś co da się łatwo schować, albo jest na tyle ładne, że nie trzeba chować i nie jest za duże żeby nie trzeba było za dużo kuć nad oknem.

pozdrawiam

Grzegorz

Guest damian
Posted

Nie bardzo rozumiem. Rolety wewnętrzne są w kasetach, które chowasz w ścianie. Jeśli masz miejsce, to je chowasz, jeżeli miejsca nie ma to kujesz i to sporo. Wiesz, to nie jest małe, gdzieś ta cała roleta musi się nawinąć i zmieścić jak masz odsłonięte okno.

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />

• Topic Author
  • Posted

Kiedyś widzieliśmy takie rolety bez kasety, które wyglądały po prostu jak takie zwykłe do kupienia np. w Ikei (widoczny cały wałek), tylko były dość ładnie wykonane (mocowania ze szczotkowanej stali itp.). Silnik był ukryty w rurce, na którą nawinięty był materiał. Niestety, to było w miejscu, którego właściciela nie znamy

/emoticons/default_icon_sad.gif" alt=":-(" /> Szukałem sporo na sieci i nie znalazłem, stąd pytanie.

A co do tych w kasetach, to ciągle jest taka opcja (nad oknem możemy jeszcze podkuć). Możesz podesłać jakieś linki do sprawdzonych rozwiązań? Bo to co znajduję do tej pory to głównie rolety zewnętrzne.

pozdrawiam

Grzegorz

Posted

kupujesz normalny naped do rolet zewnetrznych taki jak to:

Please login or register to see this link.

i potem wkladasz go w rurke aluminiowa. do rurki mocujesz material i masz.

podesle zdjecie jak bede wieczorem na budowie.

Guest Paweł Świerczyński
    Posted

Pooh problem z tego typu napędami jest taki że :

1. Są bardzo wolne

2.Głośne

3. Bardzo szybko się grzeją, wiec zabawa góra dół odpada.

My montowaliśmy rolety wewnętrzne u klienta, zgadaliśmy się z lokalną firmą od rolet. Zrobili kawał dobrej roboty dobrali porządny silnik do takiej rolety ( droższy chyba o 20-30 zł od takiego standardowego). Rolety były spore 175x350 z fajnym zabudowaniem. Też kupiłem te allegro gość mi zrobił nawet profile aluminiowe- oddałem je w rozliczeniu

Posted

Polecę reklamą

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />

zapraszam na

kilka modeli rolet do wyboru z zasilaniem 230V

• Topic Author
  • Posted

Pooh, dzięki za namiar. Masz może te obiecane zdjęcia?

/emoticons/default_icon_smile.gif" alt=":-)" />

Pablos321, wielkie dzięki za podzielenie się doświadczeniem. Co masz na myśli pisząc "tego typu"? Chodzi o producenta czy rodzaj napędu w ogóle? Pochwalisz się jakiego producenta silnik Ci polecili? Może masz jakieś zdjęcia gotowego efektu? W przyszłym tygodniu idziemy na "tour" po salonach we Wrocławiu i szukam czegoś co można pokazać jako "inspirację".

Piotr, dzięki za reklamę. Niestety to Szczecin, trochę daleko a bez "pomacania" raczej nie kupimy

/emoticons/default_icon_sad.gif" alt=":-(" />

Posted

Pablos321, a nie czasem w skalmarze? bo ja mam od nich...

zdjecia beda jutro

/emoticons/default_icon_razz.gif" alt=":-P" />

Posted

Tak jak pisze piotr.janiak, - z naszych rodzimych rozwiązań Luxan ma bardzo ciekawą ofertę. Do tego znają się na Fibaro i na pewno pomogą coś dobrać

Guest Paweł Świerczyński
    Posted

Rolety robiliśmy w decoroom w Krakowie, niestety nie mają żadnych fotek na stronie.

Wrzucę informację jaki to ma być silnik, teraz będziemy robić klientowi taki mechanizm zobaczymy co z tego wyjdzie

Współpracujemy z Firmą Promyk z Krakowa

• 1 month later...
    Posted

Przede wszystkim witam wszystkich - jest to mój pierwszy post.

Trochę odgrzebany temat, ale może komuś kiedyś się przyda.

Polecam silniki Somfy Sonesse 40 - bardzo cichy ( praktycznie nic nie słychać ) i szybki. Zasilany 230V bądź 24v. Montaż materiału jak do zwykłej ręcznej rolety.

pozdrawiam