Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

As a member you can:

•     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team

Recommended Posts

Posted

Witam po zintegrowaniu centralki z integrą satela niby wszystko się uruchamia ale drażni mnie to że samoczynnie po pewnym czasie pojawia się zółty wykrzyknik u góry

"Uwaga, integracja z centralą Satel jest nie w pełni skonfigurowana. Centrala nie posiada strefy alarmowej o nazwie Fibaro." dodam że wcześniej było ok. Jeśli znowu

odświeżę konfigurację to przez jakiś czas będzie dobrze do ponownego komunikatu można na to coś poradzić? W centrali Strefa oczywiście utworzona

Posted

Miałem to samo, musiałem na nowo dodać centrale Satel do Fibaro.

• Topic Author
  • Posted

Dziękuje za odpowiedź i jak po dodaniu na nowo uspokoiło się?

Posted

Tak wszystko chodzi elegancko tyle że trzeba było ustawiać wszystko na nowo co związane z Satelem.

Posted

No niestety jak już kilka osób pisało (a także w moim przypadku) zassanie prawidłowej konfiguracji z Satela to kilka prób i trochę toto lotek ;o(.

Na co trzeba zwrócić uwagę w konfiguracji Satela:

- stworzyć strefę Fibaro

- wpisać port integracji w Satelu (Struktura i sprzęt/ETHM1/Integracja/Port)

- ten sam port podać w HC2

- stworzyć w Satelu użytkownika o prawach administratora posiadającego prawa do zarządzania wszystkimi strefami w tym strefą Fibaro

- hasło w/w użytkownika podajemy jako "Kod Użytkownika" w Fibaro

• Topic Author
  • Posted

Witam dziękuje serdecznie za podpowiedzi ogólnie na razie jest ok zobaczymy na jak długo jeszcze raz dzięki za odpowiedź

[ Dodano: 2013-11-03, 17:33 ]

Witam niestety problem u mnie powraca po restarcie centrali HC-2 traci integracje z Satelem po ponownej integracji jest ok do czasu restartu HC-2 może jakieś pomysły?

• 1 month later...
    Posted

Witam, ja mam inny problem. Po podłączeniu karty ETHM-1 do centrali Integra64 i uruchomieniu programu DloadX, pole integracja jest nieaktywne (odznaczone, brak możliwości zaznaczenia). Czy macie pomysł co może być tego przyczyną?

• Topic Author
  • Posted

Być może musisz firmware zmienić w module ETHM-1

Posted

Okazało się że w centrali był wgrany stary firmware 1.5, a najnowsza wersja to 1.12, stąd problem.

Posted

Szanowni Państwo proszę zwrócić uwagę, aby Satel zawsze był w najnowszej wersji.