Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

As a member you can:

•     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team

• 0

Obsługa wyjść Satela z poziomu iPhona

Question

Posted

Witam

Po którejś z aktualizacji straciłem możliwość sterowania wyjściami z Satela za pomocą aplikacji na iPhona. Wyjścia zniknęły z przypisanych im pomieszczeń. Z poziomu przeglądarki w komputerze wszystko jest OK.

8 answers to this question

Recommended Posts

• 0
Posted

Zniknęło, bo ma być jakaś aktualizacja alarmu w HC2 i aplikacjach mobilnych. Nie wiem jak długo to jeszcze potrwa, ale też mi tego brakuje.

• 0
  • Inquirer
  • Posted

Czyli teraz sobie poczekamy kilka ładnych miesięcy jak zwykle

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />

Komu to przeszkadzało ?? Może o to chodziło, żeby nie sterować urządzeniami podłączonymi do Satela tylko wszystko robić na kostkach Fibaro ??

Teraz, żeby uruchomić jakieś sprzęty muszę się logować przez prymitywny soft od Satela.

• 0
    Posted

zip69, tez mi to przyszło do głowy, bo jak inaczej wytłumaczyć, że coś działa, a później nie i to bez żadnego komentarza. Masakra, ale nie będę się powtarzał, bo pisałem o tym i podobnych aspektach w innym wątku. Tylko czekać i mieć nadzieję, że znowu czegoś nie "zepsują".

• 0
    Guest sztywniak
    Posted

trzeba powołać spec-komisję

ja też się bałem katastrofy i zanim się wprowadziłem to kazałem wyciąć wszystkie brzozy na posesji ...

/emoticons/default_icon_wink.gif" alt=";-)" />

• 0
    Posted

sztywniak, byłbyś świetnym Przewodniczącym takiej komisji.........

• 0
  • Inquirer
  • Posted
    trzeba powołać spec-komisję

ja też się bałem katastrofy i zanim się wprowadziłem to kazałem wyciąć wszystkie brzozy na posesji ...

/emoticons/default_icon_wink.gif" alt=";-)" />

Jak już brzozy wycięte to tylko czekać na samolot z bombą na pokładzie.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" /> wg najnowszej teorii Macierewicza. Ja na twoim miejscu bym ich nie ruszał.

• 0
    Guest sztywniak
    Posted

Wyciąłem żeby dron nie haczył o gałęzie.

Tak serio to poszukaj w archiwum odnośnie alarmu.

To użytkownicy wymusili na Fibaro żeby zrobić pełną dwustronną integrację z Satelem.

Konsekwencją ostatniego etapu przeróbek jest to że w ostatnich wersjach część funkcjonalności nie działa.

W wersji 372 powinien już wejść nowy panel alarmu. Będziesz mile zaskoczony.

• 0
  • Inquirer
  • Posted

Mam nadzieję, że mile bo mam już dosyć negatywnych doświadczeń.

[ Dodano: 2013-11-17, 19:21 ]

Może ktoś z Fibaro wypowie się na ten temat ????

[ Dodano: 2014-01-08, 08:52 ]

Faktycznie panel alarmu został rozbudowany natomiast współpraca z Satelem dalej nie działa poprawnie. Brak informacji o naruszeniu czujki, kiedyś zapalała się zielona kropka dzisiaj jest martwa. Pojawiły się w pomieszczeniach urządzenia podłączone do Satela i nawet można nimi sterować z poziomu telefonu lecz zamiast ikony np. on-off jest pustka i trzeba kombinować żeby uruchomić urządzenie.

Please login or register to see this attachment.