Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

As a member you can:

•     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team

Recommended Posts

Posted

Się pojawił czujnik smoków i nikt nic się nie chwali...

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_icon_smile.gif" alt=":-)" />

Fibaro Smoke Sensor to uniwersalny, optyczny detektor dymu kompatybilny ze standardem Z-Wave. Urządzenie umożliwia pracę na baterii (trwałość ok. 3 lat)* lub na zasilaniu stałym (12 lub 24VDC).

Alarm dymu jest sygnalizowany dźwiękowo, miganiem diody LED oraz poprzez wysłanie komend sterujących do elementów sieci Z-Wave. Dodatkowo alarm możne być wysłany, poprzez rozwarcie styku NC, do dowolnej centrali alarmowej lub przeciwpożarowej.Detektor optyczny umożliwia wykrycie dymu w początkowym stadium powstawania pożaru, często przed pojawieniem sie samego ognia i znacznych skoków temperatury. Ponadto, urządzenie posiada wbudowany sensor temperatury, który również może uruchomić alarm w przypadku przekroczeniu określonego progu. Fibaro Smoke Sensor jest zaprojektowany do umiejscowienia na suficie lub na ścianie. Wskaźnik LED sygnalizuje pożar, tryb działania oraz możne być testerem zasięgu sieci Z-Wave.Czujnik został zaprojektowany do pracy w pomieszczeniach zamkniętych, w normalnych warunkach środowiskowych (bez dymu, kurzu oraz skroplonej pary wodnej)

Please login or register to see this attachment.

Guest Robert K
Posted

Pojawiła się reklama..Czujnik jeszcze nie.

• Topic Author
  • Posted
    Pojawiła się reklama..Czujnik jeszcze nie.

a ile chcesz kupić?

/emoticons/default_icon_wink.gif" alt=";-)" />

Guest Robert K
    Posted

Rozumiem że fizycznie masz na stanie i w sprzedaży te czujniki ?

Guest Fidziu
    Posted
  • Topic Author
  • Posted
    Rozumiem że fizycznie masz na stanie i w sprzedaży te czujniki ?

dziś nie, jutro być może

Posted

A czy ktoś widział takie urządzenie Home Center Lite FGHCL ? Czy to nowa centrala ?

Guest Robert K
    Posted

deptula; no to fizycznie jeszcze nie

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />

nowak201; widziałem. Może to być dosyć fajne rozwiązanie (na pewno z punktu finansowego)

• Topic Author
  • Posted

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />

e tam czepiasz się, czy pisałem, że już mam... ?

/emoticons/default_icon_biggrin.gif" alt=":-D" />

ja nie mam takich znajomości jak sztywniak,

p.s.

z magazynu wyszły, tak więc na jutro będą, zapraszam do jedynej aukcji na znanym portalu

Guest Paweł Świerczyński
    Posted

Jeśli zamówię kilka sztuk i zakupię na znanym portalu, a nie wyjdą jutro do mnie bo chciałbym je na piątek jest możliwość zwrotu ?

• Topic Author
  • Posted
    Jeśli zamówię kilka sztuk i zakupię na znanym portalu, a nie wyjdą jutro do mnie bo chciałbym je na piątek jest możliwość zwrotu ?

jak zagwarantujesz szybki przyjazd kuriera (Przewoźnik:UPS, paczka nr: 20131223491889, list przewozowy: 1Z0V68F47989928578 ), to tak

Posted

e tam czepiasz się, czy pisałem, że już mam... ?

/emoticons/default_icon_biggrin.gif" alt=":-D" />

ja nie mam takich znajomości jak sztywniak,

p.s.

z magazynu wyszły, tak więc na jutro będą, zapraszam do jedynej aukcji na znanym portalu

Wiec na piatek u mnie?

Guest Robert K
    Posted

Deptula;

Ja się nie czepiam.Źle to odebrałeś. Jak widzisz każdy chce mieć go najlepiej w piątek

i oczywiście z gwarancja ze dojdzie.

• Topic Author
  • Posted
    Deptula;

Ja się nie czepiam.Źle to odebrałeś. Jak widzisz każdy chce mieć go najlepiej w piątek

i oczywiście z gwarancja ze dojdzie.

Rozumiem, iż chciałbyś mieć jak najszybciej, ale oczekujesz ode mnie czegoś co nie jest (albo jest w niewielkim stopniu) zależne ode mnie.

Na ten moment wiem, że towar mam fizycznie na stanie, i mogę zagwarantować odbiór osobisty, (nawet i dziś) albo odbiór osobisty w piątek, bądź wysyłkę w piątek - bo to zależy ode mnie i jest wykonalne.

Guest Robert K
    Posted

Ja nie oczekuje od Ciebie niczego tylko przez cały czas próbowałem

ustalić czy go masz i kiedy możesz wysłać . Tak jak paru tutaj kolegów.

I to wszystko. Twoja odpowiedź co do dostępności i terminu dostawy jest jasna.

Pozdrawiam i Życzę Wesołych Świąt

Posted
    Czujnik został zaprojektowany do pracy w pomieszczeniach zamkniętych, w normalnych warunkach środowiskowych (bez dymu, kurzu oraz skroplonej pary wodnej)

Czyli rozumiem, że łazienka (moja druga połówka kilkukrotnie w tygodniu podejmuje próby przekształcenia ją w saunę

/emoticons/default_icon_wink.gif" alt=";-)" /> ) odpada, tak?

Z kolei mój garaż to chyba też nie najlepsze środowisko dla sensora, panuje tam co prawda ład i porządek (przynajmniej w moim mniemaniu

/emoticons/default_icon_wink.gif" alt=";-)" /> ) ale zalegają tam również pokłady niczym nie zmąconego osadu powszechnie znanego jako tzw. kurz

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />

Trochę szkoda bo co do łazienki to raczej pożar może spowodować tylko zwarcie instalacji elektrycznej i w razie czego jest czym gasić

/emoticons/default_icon_wink.gif" alt=";-)" /> to w przypadku garażu konsekwencje mogą być delikatnie większe

/emoticons/default_icon_cry.gif" alt=":cry:" />

Trapi mnie jeszcze jedno pytanie - skoro to czujnik optyczny to co będzie jeśli dym pojawi się w nocy ? czy czujnik go wykryje ?

Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt

ŁW

Posted

takie pytanie odnośnie drogi ucieczki po schodach, jak zrobić taką "animację" z oświetleniem ?

Posted
    Trapi mnie jeszcze jedno pytanie - skoro to czujnik optyczny to co będzie jeśli dym pojawi się w nocy ? czy czujnik go wykryje ?

LukaszW, Poczytaj na jakiej zasadzie działają optyczne czujki dymu. Ich zasada działania opiera się na dwóch diodach (nadawczej i odbiorczej). Dioda nadawcza działa w pasmie podczerwieni. Ilość światła na zewnątrz nie ma znaczenia w kwestii działania takiej czujki. Z czujki działającej tylko w dzień byłby słaby pożytek

/emoticons/default_icon_cool.gif" alt="8-)" />

Posted

Czujnik jest typu led czy laserowy?

Jaka jest czulosc?

• 3 weeks later...
    Posted

hej,

jeśli ktoś potrzebuje to mam 27 sztuk do sprzedania