Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

 

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

 

As a member you can:

  •     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

 

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team


  • 0

remote access to camera


sjauquet

Question

Hi, searched now for one hour and cannot find the answer.

Does the camera need to be accessible from internet to work wit fibaro HOME and/or the mobile app ?

My camera (AXIS 207w) works perfectly in my local browsers (Firefox and chrome, not in IE10)

but not on my android connected to the same network (V1.3)

and not working from home.fibaro.com (accessed from local network)

any idea ?

Thanks

[ Added: 2014-01-05, 02:06 ]

ok, found the problem, sorry.

It was the camera security settings denying the HC2 direct access to the cam.

The local browser was able to access, but not the mobile.

This explain that, hope it can help others to troubleshoot.

So the answer is YES, the HC2 is proxying the cam to home.fibaro

and NO, the cam do not need direct external access

Link to comment
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

I have a similar problem.

I have connected a Foscam FI9851P.

After entering the right URL (local one with login informations) I was able to see pictures and video on the webpage of HC2.

I am also able to see them via Android app with local and remote access.

But when I open the HC2 webpages via home.fibaro.com they are not shown.

The "encoded" URL that is forwared to the proxy looks right:

/newProxyLite?user=&hc=&temp=&req=/api/proxy%3Furl%3Dhttp%3A%2F%2F%3A%2Fcgi-bin%2FCGIProxy.fcgi%3Fcmd%3DsnapPicture2%26usr%3D%26pwd%3D&ts=1415286182506"

(everything in <...> looks alright)

Link to comment
Share on other sites

  • 0

I've reported my issue several times, but still no reply and the problem exist.

Cannot see camera image on "Your House" tab.

It shows an image for 1 second after refreshing whole page and then disappears.

I see camera stream in device details and I have a tick on "Display camera image on the main page"

Link to comment
Share on other sites

  • 0

j.nowacki, Yes, I've checked urls, they are ok and work in a browser.

Only one think that helps is to Display camera image at Your House, advanced options: set to MJPG

But it is a warning: With a large number of cameras displayed at ˝Your Home˝ mjpeg streaming option can significantly slow down the network.

So I have a question, does HC2 always connected to the stream? Even when web interface is closed?

Thanks!

Link to comment
Share on other sites

  • 0
So I have a question, does HC2 always connected to the stream? Even when web interface is closed?

It does not. But when you have, let's say, 10 or more cameras feeding live at the home / devices page, it can increase traffic a lot when viewing these feeds at same time.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...