Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

As a member you can:

•     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team

• 0

Problem z zalogowaniem do Hc2 przez app Androida.

Question

Guest _AreK_
Posted

Witam. mam problem z zalogowaniem sie do hc2. Wyrzuca bledny login lub haslo. Iphone z tym samym haslem i loginem loguje sie normalnie. Loguje sie lokalnie przez siec wifi. W trakcie logowania pomijam logowanie zdalne. Tel to samsung s4 z androidem 4.2.2 a hc2 posiada najnowszy soft w wersji oficjalnej. Aplikacja odnajduje centralke bez problemu.

Prosze o pomoc co robie zle.

Dodam ze probowalem usunac i na nowo wgrac app ale to nic nie pomoglo.

Pozdrawiam

Arek

7 answers to this question

Recommended Posts

• 0
Posted

_AreK_,

Zwróciłeś uwagę na wielkość znaków w loginie i haśle?

Niektóre klawiatury wstawiają zawsze pierwszą wielką literę.

• 0
Guest _AreK_
  • Inquirer
  • Posted

Tak sprawdzalem kilkukrotnie. Probowalem jeszcze na samsungu note z androidem i pojawia sie ten sam blad. Probowalem dodac recznie i tez lipa.

Bede dalej probowal ale brakuje mi pomyslow.

czy ktos mial juz taki problem? Czy tylko u mnie? Jezeli to pojedyncza sytuacja to blad po mojej stronie. Tylko co robie zle. Dodam ze nie stawialem tej centrali i urzadzen tylko przejalem stan istniejacy. Czy moze to byc jakis blad w ustawieniach?

Pozdrawiam

Arek

• 0
    Posted

_AreK_, a z tej sieci Wifi ma telefon dostęp do hc2? bo może jest w innej podsieci

• 0
    Guest _AreK_
  • Inquirer
  • Posted

Witam. Sprawdzilem. Jestem w tej samej sieci wifi. Dostaje adres ip z tej samej puli co hc2. Czy aby dzialala app na androida konieczny jest dostep zdalny czy to nie ma nic wspolnego z praca w srodowisku lokalnym.

Moze ma ktos moze jakis pomysl o co chodzi. Dodam ze sprawdzalem wczoraj iphona i pracuje normalnie z centrala. Oczywiscie jest w tej samej grupie adresowe ip i ma dostep przez ta sama siec wifi.

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_icon_sad.gif" alt=":-(" />

• 0
    Guest JakubM
  • Inquirer
  • Posted

Podobny problem miałem w swoim Samsungu S4 ( android 4.3 ). Aplikacja nie mogła znaleźć centralki lokalnie, można było połączyć się tylko zdalnie.

Wyczyściłem pamięć w ustawieniach aplikacji, włączyłem na nowo aplikację, pominąłem dostęp zdalny i znalazł centralę lokalnie. Od tego momentu działa

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_smile.png" alt=":)" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />

• 0
    Guest _AreK_
  • Inquirer
  • Posted

Witam. Aby zakonczyc temat przekazuje informacje. W zaden sposob nie moglem polaczyc sie lokalnie z centrala. W moim przypadku MUSIALEM najpierw podac login i haslo do dostepu zdalnego a pozniej reszta. Wydaje mi sie ze to blad w app bo gdyby to bylo norma to Panowie z Fibaro nie doradzali by mi sprawdzenie wielkosci liter w hasle tylko od razu kazali by mi zalozyc konto dostepu zdalnego. Prosze zwrocic na to uwage programistow.

Pozdrawiam.

Arek.

• 0
    Posted

Witam

Dziś zakupiłem centralkę HC2 i mam taki sam problem soft 4.040

Sprawdzałem z 2 telefonów - po włączeniu aplikacji wyskakuje okno błędny login i hasło,

Naciskam OK i dalej tak z 3x

I tak za którymś razem loguje się poprawnie (dostęp lokalny)

Widać wszystkie urządzenia, ale po kilku próbach wyłączenia czegoś wyskakuje informacja sprawdź połączenie z siecią.

Pokazuje pobór energii, datę godzinę i resztę informacji, ale już nie mogę nic wyłączyć czy włączyć