Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

As a member you can:

•     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team

• 0

fibaro na tablety - problem

Question

Posted

Jak w temacie. O co chodzi? Chce się zalogować bezpośrednio do centralki, podaje adres IP, login i hasło a dostaję komunikat "nie znaleziono centralek". Przecież podaję IP! Nic nie trzeba szuka! O co chodzi. Jak można nie znaleźć adresu IP. Tego się nie szuka. To jest albo nie ma. Ktoś wie o co chodzi ?

12 answers to this question

Recommended Posts

• 0
Guest damian
Posted

1. Nie ten dział.

2. Jesteś pewien IP? Która wersja aplikacji?

• 0
  • Inquirer
  • Posted
    1. Nie ten dział.

2. Jesteś pewien IP? Która wersja aplikacji?

faktycznie nie ten dział :/

Jestem zdecydowanie i całkowicie pewien IP. Na telefonie wersja dla telefonów działa. Co do wersji aplikacji to pobrana kilka godzin temu więc zapewne najnowsza. Po wprowadzeniu adresu ip, hasla, i loginu (opcjonalnie nazwy centralki) do wyboru mam "zapisz", "szukaj" "anuluj" - wszystkie opcje prowadzą do tego samego komunikat. Co w przypadku "zapisz" jest nawet logicznie nie poprawne.

• 0
    Guest damian
    Posted

Kiedy pyta o hasło i login, podajesz te od centralki, czy te od dom.fibaro.com?

• 0
  • Inquirer
  • Posted
    Kiedy pyta o hasło i login, podajesz te od centralki, czy te od dom.fibaro.com?

Nie mam konta na dom.fibaro.com. Preferuję bezpośrednią komunikację nad którą mogę mieć własny nadzór. Loginy i hasła podawałem dla użytkowników założonych w centralce (w tym admin) - za każdym razem zachowanie takie jak opisałem.

• 0
    Guest damian
    Posted

Aplikacja najpierw pyta o login/hasło do dom.fibaro.com

• 0
  • Inquirer
  • Posted
    Aplikacja najpierw pyta o login/hasło do dom.fibaro.com

Tak jest to prawda. Wcześniej się pobiera i instaluje, ale chodzi o to że nie da się zalogować bezpośrednio. Pytanie o logowanie do fibaro pomijam i dostaje pola do logowania normalnego.

Dodatkowo przy logowaniu do fibaro.com nie ma pola do wpisania adresu IP wiec nie ma możliwości pomylenia tych dwóch sposobów logowań.

• 0
    Posted

Witam Wszystkich

Ja pierwszy raz na forum to tylko z drobną uwagą - u mnie na trzech tabletach apka działa pięknie poza jedną sprawą - przy przeglądaniu pokoi pojawia się termometr w płomieniach (piekielny?) i czasami nie znika - potrafi przykryć główny ekran - dopiero zamknięcie i ponowne uruchomienie apki likwiduje płomienie

• 0
    Posted

miras, Tablet jest połączony z Wifi w tej samej sieci co centralka? Proszę sprawdzić, czy istnieje możliwość połączenia z tym adresem na przeglądarce zainstalowanej na tablecie.

Ibooboo, Na jakim tablecie i na jakiej wersji Androida występuje ten problem?

• 0
    Posted

R.Inczewski INSIGNIA 700 PRO Intel Atom Android 4.4.2

• 0
  • Inquirer
  • Posted
    miras, Tablet jest połączony z Wifi w tej samej sieci co centralka? Proszę sprawdzić, czy istnieje możliwość połączenia z tym adresem na przeglądarce zainstalowanej na tablecie.

Ibooboo, Na jakim tablecie i na jakiej wersji Androida występuje ten problem?

Tablet nie jest w tej samej sieci i oczywiście jest możliwość połączenia z internetem co za tym idzie również z adresem IP centralki. W przypadku aplikacji na telefon wszystko działa ok. W przypadku aplikacji na tablet nie działa mimo tych samych warunków (sieciowych) testu.

• 0
    Guest damian
    Posted

Jeśli nie jest w tej samej sieci, to tylko poprzez podanie loginu i hasła do dom.fibaro.com

• 0
  • Inquirer
  • Posted
    Jeśli nie jest w tej samej sieci, to tylko poprzez podanie loginu i hasła do dom.fibaro.com

Znaczy rozumiem taki znany bug jest w aplikacji na tablety ?