Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

As a member you can:

•     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj rozmawiałem z Suportem na temat szablonów do rolet FAKRO Z-WAVE. Dowiedziałem się, że jest to urządzenie, o które nikt nie pyta.

Proszę użytkowników o ujawnienie się. W ilości siła ... konsumenta :->

Mam taką nadzieję

Guest damian
Posted

Hm, w sumie dziwne... Rozumiem, że Ciebie potraktowali jak "nikogo"? Nazwali Ciebie "nikim"...? Ja bym rzucił fochem.

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_icon_wink.gif" alt=";-)" />

• Topic Author
  • Posted

Miałem ustawione asocjacje rolet FAKRO z roletami sterowanymi RS. Kilka dni temu musiałem rekonfigurować jedną roletę FAKRO i od tej pory nie mogę przywrócić tej asocjacji. Oby tylko pozostałe rolety nie wymagały rekonfiguracji.

Tylko ja mam takie problemy? Nie wierzę.

Posted

To trafiłeś na niezłego miszcza w tym supporcie. Jak można do Klienta z takim tekstem? Nie bierz do siebie opini tego Pana, bo zwyczajnie nie zna takiego rozwiązania i nie miał z nim do czynienia, więc tak powiedział (swoją drogą na szkolenie go wysłac należy). Zajmuję się podobnymi tematami i sprzedałem tego setki (zarówno samych rolet, jak i siłowników), więc to jakaś pomyłka. Zwróć uwagę, że z szablonami jest problem od początku. Nie łudź się na szybkie rozwiązanie, skoro roi się od błędów w sprzęcie Fibaro i nie jest to propawiane, albo w żółwim tempie, to co dopiero Fakro. Pierwszy raz zwróciłem na to uwagę po aktualizacji do 4.x (system "krzyczy", że nie ma szablonu), czyli ponad pół roku temu. Jak widzisz, w tym krótkim czasie po mnie tylko Ty o to pytałeś........ A tak wogóle to piszę to tylko po to, by Ci to uświadomić i żebyś znalazł inne rowiązanie, bo zwyczajnie się nie doczekasz.

• Topic Author
  • Posted

Jest właśnie tak jak napisałeś. Problem z szablonami pojawił się po przejściu na 4.xx - od razu pytałem i ponawiałem pytanie kilka razy.

Poniżej odpowiedź supportu z 2015-11-04:

Witam,
    Szablony są przygotowywane zgodnie z ilością zapytań o ten sam produkt.
    Pragnę zauważyć, że każdorazowo dany produkt musimy zakupić i dokonać serii testów zanim zostanie wdrożony to kolejnej wersji.
    Na chwilę obecną testowane są inne urządzenia i nie potrafię powiedzieć kiedy interesujący Pana szablon będzie dostępny.
    Pozdrawiam,

Personalia niech pozostaną tajemnicą

Please login or register to see this image.

/emoticons/default_wink.png" alt=";)" srcset="https://forum.fibaro.com/uploads/emoticons/[email protected] 2x" width="20" height="20" />

Może dostarczymy Fibaro urządzenie do testów?

Zastanawia mnie, jakie niespodzianki szykują na testach i kiedy zostaną ujawnione?

Posted

Nic pożądanie ta firma Fibaro nie potrafi skonstruować.

1.  Z pilotami jest problem

2.  Z tabletami jest problem

3.  Z oprogramowaniem w centralkach jest problem

4. Z Motion Sensor jest problem z odświeżaniem lux-ów - ustawiony parametr 40 na 1lux  - czyli każda zmiana lux-ów  powinna być wskazywana w centralce ale po kilku dniach zawiesza się.

i to sprawdziłem na kilku Motion Sensor

5. Z kamerami jest problem brak kompresji obrazu H.264

6. Z Flood Sensor - podłoga sucha jak pieprz - a wskazuje zalanie podłogi

A tłumaczą się jak dzieci  z piaskownicy - NIEBAWEM - TYLKO TO NIEBAWEM TRWA OD POCZĄTKU ISTNIENIA

Niech się zatrudnią u Niemca  to zaczną lepiej pracować

Uwolnijcie oprogramowanie do HC2 i HC to inni za Was lepszą robotę zrobią niż wy sami.

Guest damian
    Posted

elektron, powielasz posty, nie spamuj proszę. 

• 10 months later...
    Posted

Sorry for my lack of Polish but this topic does not seem to exist in the English forum. I bought a Fibaro Home Center recently and was surprised that it does not know how to properly talk to Fakro awnig blinds. I sort of expected that with both companies being Polish, this would be a piece of cake.

Now I have a choice of either controlling the blinds from my phone wia Fibaro (cool!) or using them with their automated function (super useful!). Why not have both? I emailed Fibaro support asking for the template but got no reply. Is there anything else I can do? It would be cool to for example have access to the sun intensity sensor of the blind, if it is possible at all.

Jan