Welcome to Smart Home Forum by FIBARO
Dear Guest,
as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.
As a member you can:
- Start new topics and reply to others
- Follow topics and users to get email updates
- Get your own profile page and make new friends
- Send personal messages
- ... and learn a lot about our system!
Regards,
Smart Home Forum by FIBARO Team
Question
skam84 6
Po aktualizacji do 4.070
Parametr 42
Minimalna zmiana poziomu wilgotności skutkująca automatycznym wysłaniem raportu mam ustawione na: 2%
Na poprzedniej wersji działało bez problemów, teraz wilgotność zmienia się tylko w momencie jak urządzenie się wybudzi co jednocześnie wyklucza poprawne działanie mojego kodu do odwilżania łazienki.
Dla przykładu bo to dziś sprawdziłem. Wilgotność była 42%. Po wzięciu prysznica wilgotność powinna skoczyć w górę. Po 30 minutach nadal nic się nie stało. Po ręcznym wybudzeniu urządzenia wilgotność skoczyła do 72%.
Teraz pozostaje pytanie jak długo będzie trzymać tą wartość bo jeżeli do poziomu
Parametr 111
Interwał wysyłania raportów w 1. grupie raportującej.
Zasilanie USB - wartość w sekundach.
Zasilanie bateryjne: 5-3600 - 1h, 3600-7200 - 2h (Mam ustawione 300 sekund ale to i tak nie ma znaczenia bo czujnik działa na bateriach) czyli co godzinę.
Macie na to jakiś sposób, usunąłem i dodałem urządzenie do sieci jeszcze raz ale ogólnie to pokazuje poziomy jak mu się podoba (czyli co czas wybudzenia a nie co wartości ustawione w konfiguracji).
Log poniżej, po update przesyła zmiany wartości tylko co czas budzenia ustawiony co 1800. Ignoruje całkowicie wartosci %.
Please login or register to see this image.
Edited by skam8411 answers to this question
Recommended Posts