Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

 

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

 

As a member you can:

  •     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

 

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team


  • 0

Smoke Sensor FGSD-002 Faulty?


Richie1972
 Share

Question

Hi,

I have a Smoke Sensor FGDS-002

Manufactured: 2015 FEB 28

 

The other night the alarm sounded (not a triggered sound - a slightly longer sound) with a red light blinking.

It had not triggered on my automation system and there was no smoke.

The battery level was low, so i swapped out the battery (following the procedure to reset in the instructions)

A few hours later it went off again, so i removed battery and reseated it.

This happened a couple more times and i left the battery out until later the next day.

I put the battery back in and all was ok until late that night when it did it again.

 

I suspect that the unit may be faulty - i have three other similar devices that are all ok.

Has this happened to anyone else?

Also, what's the warranty on these? is it 12 months or more?

 

Thanks,

Richie

Link to comment
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

  • 0
4 godziny temu, Richie1972 napisał:

Hi,

I have a Smoke Sensor FGDS-002

Manufactured: 2015 FEB 28

 

The other night the alarm sounded (not a triggered sound - a slightly longer sound) with a red light blinking.

It had not triggered on my automation system and there was no smoke.

The battery level was low, so i swapped out the battery (following the procedure to reset in the instructions)

A few hours later it went off again, so i removed battery and reseated it.

This happened a couple more times and i left the battery out until later the next day.

I put the battery back in and all was ok until late that night when it did it again.

 

I suspect that the unit may be faulty - i have three other similar devices that are all ok.

Has this happened to anyone else?

Also, what's the warranty on these? is it 12 months or more?

 

Thanks,

Richie

Hello,

 

Are all the devices marked with the same manufactured date?

Please, contact our Support at [email protected] and describe the issue. We have been informed that other uses also encounter such false alarms.

 

If you have other questions I encourage you to continue in this thread:

 

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...