Welcome to Smart Home Forum by FIBARO
Dear Guest,
as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.
As a member you can:
- Start new topics and reply to others
- Follow topics and users to get email updates
- Get your own profile page and make new friends
- Send personal messages
- ... and learn a lot about our system!
Regards,
Smart Home Forum by FIBARO Team

Question
kaziu87 0
Hej,
dostałem od brata centralkę fibaro wraz z kilkoma komponentami... Brak używał jej ze 2-3 lata temu i schował do szafy. Teraz po podłączeniu centralka niby działa, świecą się 3 diody od prawej i tyle....
Po użyciu programiku fibaro Finder i próbie połączenia przekierowuje mnie do
http://192.168.0.22/recovery.html
co bym tam nie wybrał to ekran zatrzymuje się na 0 lub 50% (w zależności od opcji) z komunikatem:
Decompressing image
zostawiłem tak ten komunikat na przeszło 8h i nic się nie wydarzyło....
Dodanie centralki na stronie:
Please login or register to see this link.
powoduje wyświetlenie komunikatu:
Centralka nr HCL-XXXXX została przypisana do Twojego konta.
Jednak cały czas przy kołach zębatych kręci się kółeczko jakby coś się wczytywało...
Aktualna wersja softu centralki, której nie mogę podnieść to:
Local software: 3.590
próbowałem również aktualizować za pomocą pliczku z różnymi wersjami, żadna nie przechodzi.
Podczas logowania na androidzie zatrzymuje się na widoku z logowaniem do konta lokalnego, na którym nie działają passy admin admin. Brat nie pamięta co tam ustawiał.
Czy ktoś jest w stanie pomóc/podpowiedzieć jak z tym ruszyć?
0 answers to this question
Recommended Posts