Jump to content
Guides for the Forum Read more... ×
Poradniki na Forum Read more... ×
  • 0
Vladimirrv

Fibaro Heat Controller on slave HCL

Question

Hi!

I have HC2 as master gateway and HCL as slave controller.

Fibaro Heat controller was added to HCL controller in secure mode.

After synchronisation i have next problems:

1.Fibaro Heat controller  has not appeared in Master controller HC2 interface

2. sensor of Heat Controller has appeared, but doesn't refresh.

I tried many times, but the same result.

Could anybody help me, what must i do to solve this problems?

 

Thank's to all

Vladimir

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
59 minutes ago, Vladimirrv said:

2. sensor of Heat Controller has appeared, but doesn't refresh.

Hi @Vladimirrv!

 

The extra sensor may take up to 10 minutes before the temperature reading will show up in HC2 interface. Then, it refreshes only when a more significant temperature change happens (+- 0.5 degree).

 

1 hour ago, Vladimirrv said:

Fibaro Heat controller was added to HCL controller in secure mode.

Did you try to add it in non-secure mode?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
  • Inquirer
  • Temp Sensor refreshes on HCL (slave) controller, but doesn't on HC2 (master) controller.

    Ok, i'll try to include in non-secure mode, then tell what happens.

    Added in non-secure mode on slave controller, Heat controller appeared on Master controller, but now Temp sensor is not appearing.. may be before first data from sensor. 

    Added in non-secure mode to slave controller, Fibaro heat controller appeared in Master controller, but temp sensor doesn't appearing in Master Controller, maybe just before first data from sensor to Heat Controller.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    • 0

    Hello, @I.Srodka I reopen this thread as I have a similar issue.

    I've got 4 boxes 2 HC2 and 2 HCL. 1 master HC2 the rest are slaves.

    All are in 4.512. Till now all my FGT were on the master and everything was OK. I'm changing the approach of the system, will not detail it here, but now I've got some FGT's on one slave HC2.

    - If I setup the schedule on the master for the FGT of the slave it doesn't work

    - if I setup the schedule on the slave it's ok and synch the FGT of the slave.

    - if I import the FGT from the slave to the master then the FGTs are not scheduled anymore .

    => I've tried defining a schedule on the master, on both slave / master, only slave => the slave is ok until the import. After the import nothing works anymore. 

    for the moment the only way I found is to not importing the FGT on the master and setup the schedule on the slave, but it's not a really comfortable situation. 

     

    Could you please have a look?

    Thank you for the help.

    EDIT :

    I forgot to specify that devices are not included in secure as mention on the first thread. 

     

    Edited by Tony270570

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Create an account or sign in to comment

    You need to be a member in order to leave a comment

    Create an account

    Sign up for a new account in our community. It's easy!

    Register a new account

    Sign in

    Already have an account? Sign in here.

    Sign In Now

    ×