Welcome to Smart Home Forum by FIBARO
Dear Guest,
as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.
As a member you can:
- Start new topics and reply to others
- Follow topics and users to get email updates
- Get your own profile page and make new friends
- Send personal messages
- ... and learn a lot about our system!
Regards,
Smart Home Forum by FIBARO Team
Question
Janiol 1
Witam serdecznie,
Posiadam centralkę HC Lite, i od niedawna zacząłem tworzyć różne sceny.
Niestety z jedną mam kłopot, nie bardzo wiem jak popchnąć ją do przodu
A więc chciałbym uzyskać to, aby urządzenie (tu zmywarka) które włącza się (Wall Plug) do prądu rano o 8:00, po zmywaniu naczyń ( o różnych porach, raz koło 8:30 a kiedy
indziej 10:23 czy 16:17 itd), zostało wyłączone po swojej pracy.
A więc według mnie ze stanu 0 Watt, musi wskoczyć na ponad 1500 Watt i dopiero jak znowu będzie 0 Watt to będzie znaczyło,
że zmywara umyła już wszystko i może zostać pozbawiona prądu, chciałbym dostać też informację PUSH na telefon o tym.
Tak , tylko, że niestety to mi nie działa myślę, że przesadziłem z warunkami wyłączenia, tylko jak to inaczej zrobić.
Przeglądając różne fora, doszedłem do wniosku, że potrzebne są zmienne, tylko nie bardzo się orientuję co one miałyby zmieniać i kiedy
Pozdrawiam i bardzo proszę o pomoc, i z góry bardzo za nią dziękuję
Tak ta scena wygląda narazie:
7 answers to this question
Recommended Posts