Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

 

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

 

As a member you can:

  •     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

 

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team


  • 0
Daviper

False alarms from smoke detector

Question

Updated my Home Center Lite to 4.540 this weekend.

 

After the reboot, one smoke detector starts sending out that there is a fire on the ground floor. And it keeps doing that the hole day, so I remove it from the system, still continues to send out alarms.

So I get relly frustrated and remove thhe battery, still the alarms coninue to spam my mail and phone. I guess a restart of the Home center is next?

Share this post


Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
  • Inquirer
  • 21 hours ago, Daviper said:

    Updated my Home Center Lite to 4.540 this weekend.

     

    After the reboot, one smoke detector starts sending out that there is a fire on the ground floor. And it keeps doing that the hole day, so I remove it from the system, still continues to send out alarms.

    So I get relly frustrated and remove thhe battery, still the alarms coninue to spam my mail and phone. I guess a restart of the Home center is next?

     

    OK, did a restart, and the problem just got worse, more alarms about fire from the same sensor, unplugged eith no battery in it.....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    • 0
    Posted (edited)

    Hello, just FYI:
    I had this same problem with my Home Center 3 .
    Removed them from the devices and then also removed battery.
    Then reboot of HC3 but that did not work so I had messages from every smoke alarm every minute!
    After hundreds of messages it stopped by itself.

    Edited by GdB

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Join the conversation

    You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

    Guest
    Answer this question...

    ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


    ×
    ×
    • Create New...