Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

 

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

 

As a member you can:

  •     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

 

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team


  • 2

Installation not working with up/down switch


MarcF
 Share

Question

Hi Everybody,

I'm fairly new to Fibaro, but managed some time ago to connect a Roller Shutter 2 with some window blinds.

Yesterday I received my new Roller Shutter 3 (ordered two of them) and started to install according to how I did it last time cross-checking with the videos you can find on youtube.

(Attached you find fotos of the switch I use for the blind: Up/Down)

 

Without the Fibaro component the switch is working fine: Down arrow brings the blind down. Up arrow brings it up.

After the installation according to the tutorial videos I have the following issue:

Down arrow is still working, but when clicking in initial position, the blind doesn't stop any more but starts to move up again.

Up arrow is not doing anything any more. I was expecting to hear the "click" sound in the fibaro device, but is not doing anything.

 

Has anyone seen such behavior or knows what it could be?

I tried both fibaro device, and both result in same behaviour.

 

Appreciate any advice!

Many thanks

Marc

Please login or register to see this attachment.

Please login or register to see this attachment.

Link to comment
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

I have same problem . I have Somfy switch and RS 3

Please login or register to see this image.

 

I have one working with Roller Shutter 2 without any problem.

 

Nobody have same problem?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...