Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

 

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

 

As a member you can:

  •     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

 

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team


  • 0

Device tampered


Rapha99
 Share

Question

Hello, 

 

Some of my sensors display the error message "device tampered". Does anyone know that? Does anyone have a solution?

 

Greets Raphael 

Link to comment
Share on other sites

8 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Look like you are using third party application, right?

In any case I suggest to verify that your sensor is actually not tampered and connected well.

You can view tamper state using API.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Got the same issue with a complete new device, delivered from Amazon.

Did a device reset - no change.

Any ideas to fix, before I send it back ?

 

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Are you using other dubble sided tape? Thicker as the original?

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Thanks for the fast answer. What do you mean with "dubble sided tape" ?

I did not mount the device to a wall until now.

Link to comment
Share on other sites

  • 0
2 hours ago, e1l52 said:

I did not mount the device to a wall until now.

If it is not mounted the tamper is working... that's the idea for the tamer switch.

By the way you can configure the device to stop sending tamper state detection.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Got it ! Thanks for the hint.

I didn't fully close the cover (turn til the end), which caused that the microswitch inside did not close.

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...