Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

 

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

 

As a member you can:

  •     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

 

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team


HC3 not finding any devices


Recommended Posts

Hi,

 

I have a new built home with a lot of dimmer 2's behind our switches, a few Philips Hue lights and a Forest shuttle (Z-wave) for our blinds. I've just installed the HC3 and put it in our living room, close to most devices. Unfortunately I can't seem to find any devices. They haven't been paired up with a controller so far. Don't know what I'm doing wrong, but I need help.

 

I used the manual in getting the devices added: Settings, devices, add device (+), and tried the different options in the learning mode. Result stays the same "no devices found".

What am I doing wrong?

 

Link to post
Share on other sites

You need to set the z-wave device in paring mode. See manual for your devices. 

Edit 

The hue will not work at this time it's not implement yet.

Edited by sonnyboy
Link to post
Share on other sites
  • Topic Author
  • Thanks for the help :). Complete noob here... !

    Setting the devices to pairing mode worked. Got the lights, blinds and screen working. 

    Hope hue will come soon. In the meantime I'll start making scenes

     

    Thanks!

    Link to post
    Share on other sites
    1 hour ago, OrganicWaste said:

    Hope hue will come soon. In the meantime I'll start making scenes

     

    but you have hue Bridge? if so, add it with add device, other, search for hue 

     

    Please login or register to see this image.

    /monthly_2020_02/image.png.13149b46de6427c655f31d9236b76fbd.png" />

     

    and add (well actually Import already added to hue Bridge) your hue lamps here

     

    image.png.05e83c6540b8eea2a4bd301d7a2d87cd.png

     

    Link to post
    Share on other sites
  • Topic Author
  • Thanks for the input. I tried adding the Hue system like you said. I press the button on the bridge, but after pressing "create user" (within 30 sec) he doesn't seem to find anything.

    Tried searching on IP of the bridge as well, but no results.

    Link to post
    Share on other sites
    • 5 months later...
    • 3 weeks later...
  • Topic Author
  • @shirlzz: I did solve the problem. It was very basic.  As i recall I didn't have to press search to come up with a device, but add the IP adress and then press 'create user'.  

    Link to post
    Share on other sites

    Join the conversation

    You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

    Guest
    Reply to this topic...

    ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

    ×
    ×
    • Create New...