Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

 

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

 

As a member you can:

  •     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

 

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team


  • 0

Antenna broken?


Question

I have been using the FGS-223 for month without issues. The switch is in a wallbox on the ground floor, the Z-Wave receiver in the cellar, air distance about 4 m. About a week ago the switched stopped responding while other devices continued to work. I tried resetting everything, removing and re-adding, nothing worked. Until I moved the receiver on the same floor within around 1m distance of the switch. Then it suddenly worked again. However, already three meters distance without any objects in between break communication again. My suspicion is that the antenna stopped working. Has anyone ever experienced a similar issue? I guess the only way to fix this is replace the switch?

Link to post
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Hi @sithmein

Try to exlclude and include again. Had some similar issue's with a wallplug, after exclusion and inclusion it ddn't lost its communcition with the controller anymore.

All on a HC3 with latest firmware.

Link to post
Share on other sites
  • 0
  • Inquirer
  • I tried that a couple of times. But as soon as I move away from the switch only a couple of meters (using a laptop) the connection is lost.

    Edited by sithmein
    Link to post
    Share on other sites
    • 0

    Other zwave devices don't loose there connection to the zwave receiver??

    If that's the case you're probably rigtht that the device is broken.

    Link to post
    Share on other sites
    • 0
  • Inquirer
  • No, even two battery powered devices that I put right next to the switch were able to connect when the switch wouldn't any more.

    Let's see I still have warranty I believe.

    Link to post
    Share on other sites
    • 0

    Hello!

    I have the same issue  with fgs-223 double switch module. The device stopped to communicate and only if it is in range 1m from the HCL it can communicate. I think that the device losses its antenna. Have you found what cause thiis issue? Any solution to this issue?

    Thanks!

    Edited by Prokopis Bor
    Link to post
    Share on other sites
    • 0

    Hello,

    I´m having the same issue. It´s the third double switch I have to replace in the same house and I suspect I'll have to change another. I haven´t found any solution but I've noticed that the double switchs 2(FGS-223) have similar serial numbers, the last I've changed has 00147855.

    Link to post
    Share on other sites

    Join the conversation

    You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

    Guest
    Answer this question...

    ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

    ×
    ×
    • Create New...