Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

 

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

 

As a member you can:

  •     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

 

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team


  • 0

Issues with new HC3L


EliFib
 Share

Question

Hello,

I've "migrated" from HCL to HC3L and I have some issues:
1.- This is the most important!! Each time that I restart the HC3L I lost the wifi config and the HC3L start with the Direct Wifi configuration
2.- I can't do an Association between Fibaro Motion Sensar and Double Switch: 

Please login or register to see this link.

 

Please login or register to see this attachment.


3.- Support for Remotec ZXT120, in HCL is fully supported in HC3L only have this (I can't change any parameter):

 

Please login or register to see this attachment.

4.- Where is the electric consumption information?
5.- Compatibility issues with Edge web broser (Device Parameters tab)

Please login or register to see this attachment.

5.- Poor translation to Spanish, some sentences are in Polish

 

Any solution for points 1, 2, 3 and 4?

 

Thanks!

Edited by EliFib
Link to comment
Share on other sites

12 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
14 hours ago, EliFib said:

3.- Support for Remotec ZXT120, in HCL is fully supported in HC3L only have this (I can't change any parameter):

 

4.- Where is the electric consumption information?

 

3, It is working fine at me. There can be a configuration / include problem. Try to reconfigure or exclude-include it.

4, There is no. You can see device by device in the settings devices and then advance tab.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 0

Are you on latest beta? If not I would recommend that.

 

1 - how far it IS from Wi-Fi router/AP? What Channel Wi-Fi transmit? Are there aby other Wi-Fi networks nearby on thé samé channel?

 

2 - It should work. I'm doing assosiations every time. Can you post screenshot od set assosiations on motion sensor?

 

3 - Did not test, bit it should work. I would inxlude it without security And move directly to set parameter 27 -> soft reconfiguration -> tedy to control device.

 

4 - In beta in device config.

 

5 - I would try to clear cache and maybe play with resolution.

 

5? - Make a screenshots And send them to Figaro support. They can contact spanish distributor fór correcting thé translation.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 0
  • Inquirer
  • On 3/7/2021 at 8:43 AM, Milan Takacs said:

    3, It is working fine at me. There can be a configuration / include problem. Try to reconfigure or exclude-include it.

    4, There is no. You can see device by device in the settings devices and then advance tab.

    Thanks, Milan

    3. Yes, I've tried exclude-include with same result. I think it is a configuration issue, I have to investigate. How many devices do you see in your environment?

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0
    33 minutes ago, EliFib said:

    Thanks, Milan

    3. Yes, I've tried exclude-include with same result. I think it is a configuration issue, I have to investigate. How many devices do you see in your environment?

    Not sure, but I think 3 Temp, mode, and SetTemp but it can depend on the selected IR code.

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0
  • Inquirer
  • 3 hours ago, jakub.jezek said:

    Are you on latest beta? If not I would recommend that.

     

    1 - how far it IS from Wi-Fi router/AP? What Channel Wi-Fi transmit? Are there aby other Wi-Fi networks nearby on thé samé channel?

     

    2 - It should work. I'm doing assosiations every time. Can you post screenshot od set assosiations on motion sensor?

     

    3 - Did not test, bit it should work. I would inxlude it without security And move directly to set parameter 27 -> soft reconfiguration -> tedy to control device.

     

    4 - In beta in device config.

     

    5 - I would try to clear cache and maybe play with resolution.

     

    5? - Make a screenshots And send them to Figaro support. They can contact spanish distributor fór correcting thé translation.

    Thanks, jakub.jezek:

     

    Beta version: No. I have the 5.060.47

     

    1.- Very close, less than 1 meter. I have another devices in the same network without problems. Once the wifi is configured it works fine until I reboot, then I have to reconfigure the wifi.

    Please login or register to see this image.

    /monthly_2021_03/image.png.e84679c08f0317878c62eea3820b8baf.png" />

    2.- I want to make an association so that when motion is detected a light comes on. This is the association of Motion Sensor, I have the double switch with secure connection and the motion sensor without:

    Please login or register to see this attachment.

    3.- I will test

    4.- OK

    5.- Yes! Clearing cache it works fine

    6.- I have opened a support case with fibaro

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0
    9 minutes ago, EliFib said:

    Very close, less than 1 meter. I have another devices in the same network without problems. Once the wifi is configured it works fine until I reboot, then I have to reconfigure the wifi.

    We czech have one saying: "Under the candle there is biggest darkness." I would go with more than 1 meter and then test it out.

     

    11 minutes ago, EliFib said:

    I want to make an association so that when motion is detected a light comes on. This is the association of Motion Sensor, I have the double switch with secure connection and the motion sensor without

    How is parameter 18 set?

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0
  • Inquirer
  • 1 hour ago, jakub.jezek said:

    We czech have one saying: "Under the candle there is biggest darkness." I would go with more than 1 meter and then test it out.

     

    How is parameter 18 set?

     

    I've moved the HC3L to another room and the same situation, red led.

     

    Which one? I don't have the 18 parameter:

    Please login or register to see this attachment.

     

    Thanks!

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0
    5 minutes ago, EliFib said:

     

    I've moved the HC3L to another room and the same situation, red led.

    OK, then please raise a ticket to Fibaro or Spain distributor. 

     

    8 minutes ago, EliFib said:

    Which one? I don't have the 18 parameter:

    Ah, you have ZW300 version. I think, if you include device you want to control via association without security then It should work. Otherwise use scene.

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0
  • Inquirer
  • 2 hours ago, jakub.jezek said:

    OK, then please raise a ticket to Fibaro or Spain distributor. 

     

    Ah, you have ZW300 version. I think, if you include device you want to control via association without security then It should work. Otherwise use scene.

     

    Thanks.

     

    So, I exclude - include again the devices (motion sensor and double switch) without secure connection and I have the same issue, the association doesn't work.

     

    With the change, from HCL to HC3L, I've lost funcionalities, for example:

    - Less functionality in the devices (for example I can't apply an invidual delay when I arm a device) and I have the feeling that there are fewer parameters in the devices.

    - I have a scene that I use to notify rainy days and it does not work

    Please login or register to see this image.

    /monthly_2021_03/image.png.8f82507db227d164d937689d0a8e93c2.png" />

     

     

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0
    46 minut temu, EliFib napisał:

     

    Thanks.

     

    So, I exclude - include again the devices (motion sensor and double switch) without secure connection and I have the same issue, the association doesn't work.

     

    With the change, from HCL to HC3L, I've lost funcionalities, for example:

    - Less functionality in the devices (for example I can't apply an invidual delay when I arm a device) and I have the feeling that there are fewer parameters in the devices.

    - I have a scene that I use to notify rainy days and it does not work

    Please login or register to see this link.

     

     

    Please remember if you sent association action from motion that device must be added non secure too. If one of them will be added in another mode they will not understand self

     

    less? you got more option, parameter depend of device not version of HC3L

    Please login or register to see this attachment.

     

    There is a problem with YR (is default) in next update we will fix it, if you dont want to wait install open weather quickapps and change to use that values in scenes

    Please login or register to see this image.

    /monthly_2021_03/obraz.png.d7e548948b65a9d0ecffe506bab11569.png">

     

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0
  • Inquirer
  • 1 hour ago, A.Socha said:

    Please remember if you sent association action from motion that device must be added non secure too. If one of them will be added in another mode they will not understand self

     

    less? you got more option, parameter depend of device not version of HC3L

    Please login or register to see this attachment.

     

    There is a problem with YR (is default) in next update we will fix it, if you dont want to wait install open weather quickapps and change to use that values in scenes

    Please login or register to see this link.

     

     

    Ok, Thanks.

     

    Less, yes! for example an individual delay for arm/disarm (I can configure a global delay in the alarm section but not for one device):

    Please login or register to see this image.

    /monthly_2021_03/image.png.e459afa70dd3eafedb81918effe37006.png" />

    Link to comment
    Share on other sites

    • 0
    16 hours ago, EliFib said:

    - Less functionality in the devices (for example I can't apply an invidual delay when I arm a device) and I have the feeling that there are fewer parameters in the devices.

    HC3 now works more like standard security system, so you create all zones there and set entry/exit delay there. Go to Settings -> 8. Alarm and you can set security there.

    Link to comment
    Share on other sites

    Join the conversation

    You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

    Guest
    Answer this question...

    ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

     Share

    ×
    ×
    • Create New...