Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

As a member you can:

•     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team

Z-wave 3

Recommended Posts

Guest Rafal_ll
Posted

Szkoda że nie aktualizujecie szablonów do własnych urządzeń pod z-wave 3. To znacznie utrudnia testowanie.

Posted

Ta wersja koncentrowała się na poprawkach, dopiero następna wprowadzi kilka nowości

Posted

Dodaliśmy kilka drobiazgów, np inny wariant Smoke Detectora czy poprawialiśmy wsparcie dla FGT oraz innych termostatów przed sezonem grzewczym.

Przy czym, tak jak napisał Andrzej - ta wersja to przede wszystkim bug fixing oraz optymalizacja.

Guest Rafal_ll
  • Topic Author
  • Posted

Rozumiem lecz bardzo mi brakuje poprawnej obsługi FGR-222 czy FGRGBWM-441 i innych. Paradoksalnie tania chińszczyzna działa.

Nic...Będę czekać 

Dzięki za info 

Posted
    3 minutes ago, Rafal_ll said:

Rozumiem lecz bardzo mi brakuje poprawnej obsługi FGR-222 czy FGRGBWM-441 

tak z ciekawosci, z 441 poradzile sobie, a co brakuje w FGR222 (nie mam zadnych juz) ?

Guest Rafal_ll
  • Topic Author
  • Posted
    9 godzin temu, tinman napisał:

tak z ciekawosci, z 441 poradzile sobie, a co brakuje w FGR222 (nie mam zadnych juz) ?

441 chcę wykorzystywać jako cztery kanały wejściowe, i tego nie mogę uruchomić

A w sterowniku do rolet nie działa pozycjonowanie, kompletnie nie reaguje. Za to mam przycisk binarny który podnosi lub zamyka roletę na maksa.

Mam jeszcze FGR 223 tam wszystko działa poprawnie

Posted
    5 hours ago, Rafal_ll said:

A w sterowniku do rolet nie działa pozycjonowanie, kompletnie nie reaguje. Za to mam przycisk binarny który podnosi lub zamyka roletę na maksa.

wygrzebalem jeden z fw 26.26

Please login or register to see this image.

/monthly_2021_10/image.png.d1128f0a08906c736c09f86e24a2e469.png" />

no widze, jest przycisk binarny, ale byl tez ukryty shutter. Przestawilem na pozycjonowany, do tego parametr 10 na 1, i po zmianie parametru 29 na 1 (HC3 pokazuje co prawda blad w ustawianiu) wystartowala kalibracja. Po kalibracji dziala pozycja u mnie.

image.png.faeee3258f8577e0a63f177e02f9af18.png

Guest Rafal_ll
  • Topic Author
  • Posted (edited)

Bardzo Ci dziękuję tinman za poświęcony czas . W moim przypadku mam firmware 22.22 i opisany sposób nie działa.

Na razie muszę poczekać… Mam jeszcze bateryjne wewnętrzne roletki materiałowe podpięte przez domoticza do Fibaro i tak sobie poradziłem

Edited by Rafal_ll