Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

 

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

 

As a member you can:

  •     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

 

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team


  • 0

Unable to reset my HCL


Xperimental

Question

System info

Home Center Lite

Software version: 4.630

Z-wave version: 4.33

 

 

Hello everyone,

 

I have a problem with Home Center Lite device: It won't start recovery modus. I have replaced the battery.

These are the steps I have tried:

 

First attempt

1) Fibaro System is running

2) Login to Fibaro system

3) General information> recovery

4) Enter recovery mode

Please login or register to see this attachment.

 

Problem:

- Unable to start 'repair system', 'repair from file' or 'recover system' (no response)

- System info is missing

- System is busy when trying to exit recovery modus

Please login or register to see this attachment.

 

Second attempt:

1) Enter Recovery mode from boot

2) Hold down + button

3) Connect power supple

4) Enter Recovery mode

 

Result:

- Same problems as desicribed above

 

 

 

Third attempt:

Read this artical and bought a FT232 USB to UART:

 

Tera Term is working. This is the log when it boots:

Please login or register to see this spoiler.


 

What's the problem with my HCL?

How can I solve it? I would apprieciate it when you are helping me.

Step by step please

 

 

With Kind regards,

Xperimental


 

Link to comment
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
On 7/3/2022 at 6:41 PM, Xperimental said:

System info

Home Center Lite

Software version: 4.630

Z-wave version: 4.33

 

 

Hello everyone,

 

I have a problem with Home Center Lite device: It won't start recovery modus. I have replaced the battery.

These are the steps I have tried:

 

First attempt

1) Fibaro System is running

2) Login to Fibaro system

3) General information> recovery

4) Enter recovery mode

Please login or register to see this attachment.

 

Problem:

- Unable to start 'repair system', 'repair from file' or 'recover system' (no response)

- System info is missing

- System is busy when trying to exit recovery modus

Please login or register to see this attachment.

 

Second attempt:

1) Enter Recovery mode from boot

2) Hold down + button

3) Connect power supple

4) Enter Recovery mode

 

Result:

- Same problems as desicribed above

 

 

 

Third attempt:

Read this artical and bought a FT232 USB to UART:

 

Tera Term is working. This is the log when it boots:

Please login or register to see this spoiler.

I have the same issue, has anyone found a solution?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...