Jump to content

Welcome to Smart Home Forum by FIBARO

Dear Guest,

as you can notice parts of Smart Home Forum by FIBARO is not available for you. You have to register in order to view all content and post in our community. Don't worry! Registration is a simple free process that requires minimal information for you to sign up. Become a part of of Smart Home Forum by FIBARO by creating an account.

As a member you can:

•     Start new topics and reply to others
  •     Follow topics and users to get email updates
  •     Get your own profile page and make new friends
  •     Send personal messages
  •     ... and learn a lot about our system!

Regards,

Smart Home Forum by FIBARO Team

Recommended Posts

Posted

Dlaczego kiedy macie jakiś problem do zdalnego zarządzania urządzeniami, aplikacja nie potrafi połączyć się lokalnie z HC2. Co się stało z naszymi polskimi programistami starej dobrej aplikacji Fibaro. Yubii to po prostu totalny gniot. Posiadając starą centralkę HC2 nie mogę aktualnie korzystać z niej bo Yubii woli HC3. Stara aplikacja Fibaro niestety nie działa na moim telefonie z Android 13, a firma od Yubii ma to w dupie, by przystosować starą aplikację do nowych systemów. Żal :(

Posted

Witam nie tylko yubii przestała działać stara aplikacja też nie działa pewnie już pracują nad rozwiązaniem problemu😉

Posted

Posted

Problem leży tylko w połączeniu zdalnym. Ja mam HC2 i bez problemu łaczę się lokalnie, zarówno w starej aplikacji Fibaro jak i nowej Yubi. 

Wystarczy podczas logowania w aplikacji wybrać "ZALOGUJ SIĘ OFFLINE" 

Posted

też mam problem z logowaniem od dzisiejszego dnia...

zastanawiam się czy FIBARO stawia systemy na serwerze tylko u jednego dostawcy, bez kopii na którą może się przełączyć w razie awarii?

wygląda to teraz tak jak by dziecko z przedszkola zgubiło grabki i siedzi i płacze...

dla prostego przykładu: Fibaro mam połączone z głośnikiem googla, gdzie komendą otwieram bramę garażową i bramę wjazdową... jak mam teraz jechać do pracy... piloty nie wiadomo gdzie, a lokalne logowanie na starej komórce (hasła nie pamiętam) :)  no więc siedzę i płaczą bo fibaro ma jeden serwer :) :):)  jest awaria i umarło...

przykład prosty ale jeśli są inne powiązania, rytyny, komendy itp? w końcu to ma być "inteligentny dom" a własnie muszę latać po wszystkich pokojach i sprawdzać czy wyłączyłem światła przed wyjściem... do tej pory to była jedna komenda do googla...